Nintendo wil Donkey Kong-slogan registreren | Gamer.nl

Nintendo wil Donkey Kong-slogan registreren | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

De slagzin is door de jaren heen meerdere malen gebruikt in liedjes, films, televisieshows en is ook terug te vinden op een aantal t-shirts. De rapper Ice Cube maakte de slogan populair in één van zijn nummers.

De aanvraag voor de registratie komt in dezelfde maand dat Nintendo in de Verenigde Staten Donkey Kong Country Returns voor de Wii uitbrengt, een vervolg op de drie populaire platformspellen uit het SNES-tijdperk met Donkey Kong in de hoofdrol. In Nederland ligt het spel op 3 december in de winkels.

Bijna dertig jaar geleden kwam Donkey Kong ook al in het nieuws door zijn merknaam. Toen klaagde Universal Studios Nintendo aan, omdat het King Kong zou hebben nageaapt. De rechter oordeelde toen dat het verhaal van King Kong gemeengoed was geworden.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou