"Nintendo Wii vormt ernstig security probleem" | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Bruce Schneier, een expert op het gebied van veiligheid en iemand waar de Nederlandsche overheid nog veel van kan leren, heeft vandaag gewaarschuwd voor de Nintendo Wii.

Het probleem is dat de Wii ook met het internet kan communiceren als het apparaat uitstaat. De WiiConnect24 servicebiedt allerlei verra ingen of game updates, zelfs als de gebruiker niet met zijn Wii speelt, aldus Nintendo.

De Japanse spelletjesgigant lijkt er niet stil bij te staan dat andere mensen dit kunnen misbruiken om een niet zo'n leuke verra ing te bezorgen. Waar Schneier zich ook druk om maakt is de bewoording van Nintendo. Iedereen weet dat "off" uit betekent, maar in het geval van Nintendo betekent het zoiets als "standby".

Als gamers zeker willen weten dat de Wii uitstaat moeten ze de stroomkabel eruit trekken, ervan uitgaande dat er geen batterij aanwezig is. Mi chien moeten ze ook hun netwerkkabel eruit trekken, tenzij je een draadloos netwerk hebt. Mi chien is er zelfs geen manier om de Wii uit te schakelen en zijn we aan de genade van Nintendo overgeleverd.

Schneier ziet dit als een ernstig security probleem, wat nog erger door de slechte user interface wordt gemaakt. "Off" zou gewoon uit moeten zijn.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou