'Nintendo werkt aan Zelda-game voor smartphones' | Gamer.nl

'Nintendo werkt aan Zelda-game voor smartphones' | Gamer.nl

Nintendo zou werken aan een Legend of Zelda-game voor smartphones. Eerder verschenen al smartphone-games rond onder meer Pokémon en Super Mario.

Ingewijden zeggen tegen The Wall Street Journal dat Nintendo de mobiele Zelda-game waarschijnlijk na de aanstaande mobiele versie van Animal Cro ing zal uitbrengen. Details over wat voor soort game het wordt ontbreken nog.

Animal Cro ing voor smartphones is eerder al aangekondigd, en verschijnt waarschijnlijk eind dit jaar. Animal Cro ing wordt de derde mobiele Nintendo-game die door het bedrijf zelf zal worden uitgegeven.

Na het grote succes van het door Niantic ontwikkelde Pokémon Go kwam Nintendo met mobiele games Super Mario Run en Fire Emblem Heroes voor Android en iOS. Waar de complete Mario-game eenmalig 10 euro kost, is Fire Emblem een freemium-game waar spelers kunnen betalen voor onder meer snellere voortgang.

Nintendo zei eerder dat Super Mario Run minder winstgevend bleek dan verwacht, en dat Fire Emblem Heroes meer omzet oplevert. Toch zegt Nintendo-directeur Tatsumi Kimishima dat zijn bedrijf de voorkeur heeft voor het betaalmodel van de Mario-game, waarbij spelers eenmalig betalen en dan toegang krijgen tot het hele spel.

De onlangs verschenen Zelda-game Breath of the Wild, voor Wii U en Switch, geldt als één van de best beoordeelde videogames ooit. Ook is het de bestverkopende Zelda­-game in de dertigjarige historie van de legendarische reeks.

Door NU.nl

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou