Nintendo werkt aan Switch-games die 'anders spelen' | Gamer.nl

Nintendo werkt aan Switch-games die 'anders spelen' | Gamer.nl

In een presentatie voor aandeelhouders heeft Nintendo gezegd dat het bedrijf werkt aan Switch-games die "anders spelen en leuk zijn om te spelen."

Manager Shinya Takahashi zegt: "Er zijn nog titels die we nog niet hebben aangekondigd. We werken aan een aantal projecten waar we onszelf afvragen hoe we 1-2-Switch opvolgen en hoe je Nintendo Switch gebruikt om anders te spelen, en dat het toch leuk is om te spelen."

Ook gaf president Tatsumi Kimishima meer inzicht in de mobiele strategie van het bedrijf, verwijzend naar Super Mario Run. Hij zei onder andere dat Nintendo nog een nieuwkomer is in de smartphone-busine en dat geen van de verdienmodellen superieur is.

"Hoewel consumenten over de hele wereld een Mario-game willen spelen, zijn er er variërende economische situaties, en sommige consumenten kunnen de game niet betalen. Dit kan door de prijs komen of de betaalmethodes, dus in de toekomst zullen we niet enkel een vaste prijs aanhouden, maar ook andere methodes aanbieden die het voor meer consumenten mogelijk maken om te betalen."

Pc

Daarnaast werd gevraagd of Nintendo zich ooit zal begeven op de pc-markt, nu het uitbreidt naar andere platformen als de smartphone. Hoewel president Kimishima erkent dat de pc-markt kansen biedt, blijft Nintendo bij eigen hardware.

"We zijn ervan op de hoogte dat veel consumenten pc-games spelen. We geloven echter dat geïntegreerde hardware en software voor ons de beste manier is om verra ingen en gamplay-ervaringen te bieden die we willen bereiken.

Lees hier de volledige Q&A-se ie.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou