Nintendo: 'We maken niet meer winst op de oled-editie van Switch'

Nintendo: 'We maken niet meer winst op de oled-editie van Switch'

Nintendo heeft een statement naar buiten gebracht waarin het meldt dat het bedrijf niet meer winst maakt op elk verkocht exemplaar van de oled-editie van de Nintendo Switch.

Dat doet het bedrijf na een recente reportage van Bloomberg, waarin werd gemeld dat de productiekosten van het nieuwe Switch-model maar zo'n 10 dollar boven die van de reguliere Switch liggen. Dat terwijl het nieuwe model voor zo'n 50 dollar boven de prijs van de reguliere Switch wordt verkocht, wat zou resulteren in meer winst per verkochte console voor het bedrijf.

"Volgens een nieuwsreportage van 15 juli zou de winstmarge van het oled-model van de Switch toenemen ten opzichte van de Nintendo Switch", zo meldt Nintendo. "Om misverstanden bij onze investeerders en klanten uit de wereld te helpen, willen we duidelijk maken dat die claim niet correct is."

Nintendo maakt verder duidelijk dat gamers voorlopig niet een ander nieuw model hoeven te verwachten met mogelijk krachtigere specificaties: "We willen ook duidelijk maken dat het oled-model in oktober 2021 lanceert en dat we op dit moment geen plannen hebben voor een ander model."

Die laatste quote hoeft niet zoveel te zeggen: Nintendo heeft vaker ontkend dat het aan nieuwe modellen van consoles of handhelds werkte, om kort daarna alsnog een nieuw model te onthullen. Nog voor de onthulling van de Switch oled-editie gingen er al geruchten over een krachtigere Switch waarmee op televisies een resolutie van 4k kon worden weergegeven. Dat is bij de pas onthulde oled-editie in ieder geval niet het geval.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Er komt geen 4k versie van de Switch. Er komt gewoon een nieuwe console met 4k ondersteuning uit in 2023/24. Hopelijk ook weer een hybride model.

0

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@Monojaxx allemaal speculaties. Met de populariteit en de snelheid van de verkoop zou het mij juist verbazend als er voor 2025 een nieuwe Nintendo console komt. Wanneer wel is koffiedik kijken maar voorlopig gaan ze er geen haast mee hebben. Nintendo wordt niet echt bedreigd door Xbox of PlayStation want die varen een andere koers en ook het net aangekondigde vergelijkbaar apparaat steam-deck zal dat niet doen veranderen.

0

Aanbevolen voor jou