Fils-Aime antwoordde bevestigend en resoluut toen hem in een interview op GameTrailers gevraagd werd of het beelden opgenomen van PS3- en 360-versies betrof. Volgens hem is dit niet meer dan vanzelfsprekend, omdat de lancering van de Wii U nog een jaar op zich laat wachten en de ontwikkeling van Wii U-games zich nog in een vroeg stadium bevindt. Onder andere Battlefield 3 en Darksiders II werden door Nintendo getoond.

De president van Nintendo's Amerikaanse divisie benadrukte verder dat hoe mooi de graphics van Wii U-games worden, afhankelijk is van de game-ontwikkelaars. "Het kan een resolutie van 1080p aan, het is in HD. Je zult games gaan zien die de nieuwste technologie van het apparaat volledig benutten." Naar verwachting zal de Wii U vergelijkbare beelden kunnen tonen als de PS3 en Xbox 360.

Prijs

In hetzelfde interview sprak Fils-Aime over de prijs van het apparaat. Hij wilde geen prijs noemen, en sprak liever over de meerwaarde die het apparaat gaat bieden. Wel liet hij weten dat de Wii U competitief geprijsd wordt. Nintendo CEO Satoru Iwata verklaarde al dat het apparaat waarschijnlijk meer gaat kosten dan het bedrag waarvoor de Wii momenteel in Japan over de toonbank gaat. Dat is twintigduizend Japanse yen, volgens de huidige koers ongeveer 170 euro.

Al het nieuws live vanuit Los Angeles: Gamer.nl/E3