Nintendo: 'We blijven Switch Joy-Cons verbeteren'

Nintendo: 'We blijven Switch Joy-Cons verbeteren'

Nintendo claimt dat het bedrijf de Joy-Con-controllers van de Nintendo Switch continue blijft verbeteren.

Dat meldt Doug Bowser, directeur van Nintendo Amerika, in een interview met The Verge. "Kijkend naar de eerste vijf jaar van de Nintendo Switch hebben we geobserveerd op wat voor manier de console slijt, en blijven we continu verbeteringen aanbrengen aan de Joy-Con, waaronder de analoge stick."

Sinds de lancering van de Nintendo Switch in 2017 zijn er een hoop klachten naar buiten gekomen over zogenaamde 'drift', waarbij personages in games bijvoorbeeld automatisch bewegen doordat de analoge stick van de Joy-Con input waarneemt terwijl de gebruiker niets doet.

Toch benadrukt Bowser dat de analoge stick die in de meest recente editie van de Switch, die een oled-scherm heeft, zit, dezelfde analoge stick is als die van de reguliere Switch en Switch Lite. 

Vorige maand vergeleek Nintendo's Ko Shiota de controllers met autobanden. "Autobanden slijten wanneer de auto beweegt, aangezien ze constant frictie hebben met de grond waarover ze rollen. We kijken dus hoe we de duurzaamheid kunnen verbeteren, maar ook hoe duurzaamheid en bruikbaarheid samen kunnen bestaan."

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Geloof er niks van. Toevallig twee dagen terug nog mijn Joy-Con naar Nintendo mogen sturen voor €7,25 zodat zij een opgaaf kunnen maken van de reparatie kosten. Mij is verteld dat de kosten maximaal €41 zijn. Mag ik aannemen dat de gerapareerde langer mee gaat?

0
test

@johngewoon voor dat bedrag zou ik gewoon nieuwe kopen maar goed het mag natuurlijk niet gebeuren

0
test

@johngewoon Ik heb vorig jaar nog een Joy-Con gestuurd en er werd niks in rekening gebracht. Nu een jaar later drift hij weer maar als ik lees dat er nu zulke kosten aan verbonden zitten kan ik beter een nieuwe kopen..

0

Aanbevolen voor jou