Mocht je van plan zijn om je Nintendo Wii te modificeren, pas dan maar goed op je tellen, want je zou zomaar voor crimineel worden aangezien! Nintendo Europa heeft een waarschuwing op zijn officiële website geplaatst waarin gewaarschuwd wordt voor het gebruik van modchips in Nintendo Hardware. Na een korte uitleg over wat een modchip precies is, zet Nintendo in het artikel uiteen wat voor vreselijke gevolgen het installeren van zo’n chip precies kan hebben.

“Bij gebruik van modchips vervalt de garantie van de fabrikant. De installatie van een modchip kan de functionaliteit van een Nintendo console zodanig beschadigen dat deze niet langer gerepareerd kan worden,” aldus Nintendo. “Modchips zijn illegaal in verschillende landen over de gehele wereld, waaronder de United States, Groot-Brittannië en Hong Kong. De meeste Europese landen hebben ook al wetten aangenomen die technologische aanpassingen op grond van copyrightbescherming moeten voorkomen.”

En als laatste waarschuwing voor de echte boefjes onder ons: “Personen die worden betrapt op het installeren of verkopen van modchips maken zich schuldig aan criminele activiteiten en kunnen daarvoor worden aangeklaagd.”

Chipping wordt op grote schaal toegepast bij de Nintendo Wii, voornamelijk om de console regiovrij te maken zodat er games van over de hele wereld op kunnen worden gespeeld. Veel importeurs beargumenteren dat Nintendo het modchip probleem had kunnen voorkomen als ze de Wii open hadden gesteld voor alle regio’s.

Even chippen, zo gepiept!