Nintendo vraagt patent aan voor schijfloze console | Gamer.nl

Nintendo vraagt patent aan voor schijfloze console | Gamer.nl

Nintendo heeft een patent aangevraagd voor een schijfloze spelcomputer. Het patent beschrijft daarnaast een controller met een ingebouwd scherm. Dat blijkt uit documenten die het United Stated Patent and Trading Office openbaar heeft gemaakt.

Een gebruiker van gameforum NeoGAF vond de patenten en zette ze op het forum. Nintendo blijkt het patent al in februari 2015 aangevraagd te hebben, pas deze week maakte het USPTO de documenten publiek toegankelijk.

Schijfloos
Uit de patentaanvraag blijkt dat de console in kwestie geen schijflezer heeft en spellen via een internetverbinding binnen moet halen. Wel kan de spelcomputer geheugenkaartjes te lezen, al is niet bekend om welke soort kaarten het gaat.

Ook blijkt uit de patentaanvraag dat Nintendo mogelijk werkt aan een nieuwe controller met een ingebouwd scherm. Nintendo's recentste console, de Wii U, heeft ook al zo'n controller. De nieuwe controller moet met een techniek genaamd 'Speed Control Proce ing' echter ook kunnen berekenen met welke snelheid een spel gespeeld kan worden.

NX
Nintendo kondigde in maart aan dat het aan een nieuw spelplatform werkt met de codenaam 'NX'. Er is nog weinig bekend over de hardware. Wel zal de hardware geïntegreerd worden met een nieuwe abonnementsdienst waar Japanse mobiele gigant DeNa aan werkt. Mogelijk slaat het aangevraagde patent op de NX.

Media has no description
Media has no description
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou