Nieuws
3DS

Nintendo legt patent vast voor nieuw soort handheld

Kan driedimensionaal geluid produceren

Geschreven door Alicia Tai op

Er is een patent van Nintendo gevonden voor een nieuw type handheld. Het patent is al enkele jaren geleden aangevraagd, maar is nu pas ontdekt.

Het gaat om een handheld met functionaliteiten gebaseerd op geluid en vibraties. Het patent werd oorspronkelijk in december 2014 aangevraagd in Japan en is recentelijk gepubliceerd door het Amerikaanse octrooi- en merkenbureau.

Volgens de omschrijving van het patent bevat de handheld in kwestie een linker en een rechter speaker en kunnen deze door middel van aangepaste geluidsniveaus en vibraties driedimensionaal geluid produceren. Ook kan het apparaat middels trillingen reageren op interacties van de speler in games.

De publicatie van het patent betekent niet gelijk dat Nintendo werkt aan een dergelijke handheld of dat de technologie gebruikt wordt in de NX. Het is normaal voor bedrijven om verschillende patenten vast te leggen zodat de technologie of design niet later gebruikt kan worden door concurrerende bedrijven.

Bron: US Patent & Trademark Office

Dit artikel delen:

Lees meer

Trainers wereldwijd starten hun Pokémon Go-avontuur Pokémon Go-spelers uit Australisch politiebureau geweerd
1

Reacties op: Nintendo legt patent vast voor nieuw soort handheld

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • zwijn

    • 7 juli 2016 19:13
    Nintendo toch, waar is het fout gegaan. Niemand zat te wachten op de 3d functie op de 3ds. Alleen wat verstokte fans die stug bleven vol houden dat het een toegevoegde waarde was, maar ze gebruikte het niet zo vaak (doh). De tablet bij de wii-u werd door de meeste mensen amper gebruikt.
    Ze hebben zo'n bizarre hit gehad met de Wii, mede door Oprah's en Dr.Phil's die ze uitdeelden. Ze willen het graag herhalen, maar het komt me erg wanhopig over. Ze moeten snel games gaan ontwikkelen voor andere platformen, daar word iedereen weer blij van :)

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.