Nintendo vraagt patent aan voor Game Boy smartphone-case | Gamer.nl

Nintendo vraagt patent aan voor Game Boy smartphone-case | Gamer.nl

Nintendo heeft een handelsmerk aangevraagd voor een Game Boy smartphone-case. Volgens href="http://www.siliconera.com/2018/10/04/nintendo-has-patented-a-game-boy-casing-for-touchscreen-devices/" rel="noopener noreferrer" target="_blank">Siliconera</a> vroeg Nintendo dit handelsmerk aan in maart van dit jaar.

Het design van de case heeft veel weg van het design van de Game Boy. Verder is het ontwerp van de case vergelijkbaar met dat van een normale beschermende hoes voor telefoons. In de afbeeldingen is te zien dat er zich op de case de typische Game Boy-knoppen bevinden met een open gedeelte dat als scherm dient waarop de games gespeeld worden. In dit geval lijkt het scherm van het mobiele apparaat gebruikt te worden om de gameplay te vertonen.

Game Boy

De knoppen die zich op de case bevinden, bevatten speciale geleidingen die indrukken registreren als het aanraken van het touchscreen. Daarnaast heeft de case een open ruimte voor de camera en speaker, USB-poort en audio-uitgang. Volgens het patent van Nintendo is het gebruik van de case niet noodzakelijk gelimiteerd aan specifieke elektronische apparaten, zoals mobiele telefoons. Volgens het Japanse bedrijf zou het ook mogelijk zijn om voor apparaten zoals tablets te gebruiken.

Game Boy
Game Boy
Game Boy
Game Boy

Vorig jaar verscheen een patentaanvraag van een mogelijke Game Boy Cla ic Mini. Het is momenteel echter niet bekend of deze twee patentaanvragen aan elkaar gekoppeld zijn.

Kort geleden gingen er nog geruchten over de productie van een N64 Cla ic nadat er een grafische presentatie was verschenen van een N64-controller.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou