Nintendo verwijdert user reviews in eShop kort na lancering | Gamer.nl

Nintendo verwijdert user reviews in eShop kort na lancering | Gamer.nl

Nintendo heeft de functionaliteit voor gebruikers om reviews in de eShop achter te laten verwijderd, kort nadat het is gelanceerd.

De functionaliteit voor gebruikers om een review achter te laten van een game is een aantal dagen geleden stilletjes door Nintendo geïntroduceerd. Er was in eerste instantie geen reden gegeven voor het verwijderen van de functionaliteit.

Nu staat er onder het kopje ''Customer Review status' op elke gamepagina het volgende: "User reviews zijn offline gehaald om de functionaliteit van deze feature te kunnen evalueren. We hebben momenteel geen geschatte data wanneer een update zal verschijnen. We waarderen de positieve reacties en willen de reviewers bedanken voor het doordachte commentaar op de verschillende games".

De introductie van de functionaliteit was gevonden door een Reddit-gebruiker. De reviewer kon eigen commentaar schrijven, maar ook op knoppen drukken zoals, 'Fun to Play', 'Immersive' of 'Great Value'. Verder moest het spel minimaal 2 uur worden gespeeld voordat de speler een review kon plaatsen.

Momenteel wordt gespeculeerd dat deze functionaliteit offline is gehaald om nog te evalueren over problemen als 'review bombing'. Mensen kunnen namelijk een game slechte beoordelingen geven om de gemiddelde rating naar beneden te halen. Soms heeft dit niet te maken met de kwaliteit van de game zelf, maar met een controversiële gebeurtenis rondom de game of ontwikkelaar.

Wanneer en of de functie terugkomt is nog niet bekend.

Media has no description
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou