De vorige voorspelling stond op een verlies van 197 miljoen euro. Voor de laatste 9 maanden van kalenderjaar 2011 heeft het bedrijf een verlies van 475 miljoen euro gerapporteerd. In dezelfde periode vorig jaar was dat een winst van 486 miljoen euro, een verschil van 961 miljoen euro.

Nintendo verklaart het grotere verlies doordat de opbrengst uit de hardwareverkopen kleiner is. Dit komt doordat de Wii in prijs is verlaagd, de Nintendo 3DS door aanvankelijk teleurstellende verkopen een ongeplande prijsdaling kreeg en doordat de yen sterk staat ten opzichte van andere valuta.

In totaal zijn er inmiddels 15 miljoen 3DS'en verkocht; in de afgelopen negen maanden verkocht Nintendo er 11,43 miljoen. Het bedrijf verwacht aan het eind van het financiële jaar op 14 miljoen te staan voor fiscaal jaar 2012, 2 miljoen minder dan aanvankelijk verwacht. Ook de voorspelling van de Wii-verkopen werd naar beneden bijgesteld, van 12 naar 10 miljoen. In de afgelopen negen maanden werden er 4,64 miljoen Nintendo DS'en verkocht en 51,2 miljoen games. Het totaal aantal verkochte Nintendo DS-handhelds is de grens van 150 miljoen gepasseerd.