Nintendo verscheept wereldwijd 79,87 miljoen Switch-exemplaren

Nintendo verscheept wereldwijd 79,87 miljoen Switch-exemplaren

Er zijn tot en met 31 december vorig jaar wereldwijd in totaal 79,87 miljoen exemplaren van de Nintendo Switch verscheept.

Dat heeft Nintendo laten weten tijdens het bekendmaken van zijn kwartaalcijfers van het laatste kwartaal van 2020.  Aan het einde van het derde kwartaal van vorig jaar stond de teller nog op 68,3 miljoen exemplaren - dat betekent dat er in het laatste kwartaal van vorig jaar 11,57 miljoen exemplaren van de hybride console zijn verscheept.

Vanwege dit grote succes heeft Nintendo de totale hoeveelheid Switch-consoles die het in het hele fiscale jaar verwacht te verschepen naar boven bijgesteld. Nintendo verwachtte eerst dat het in dit fiscale jaar, dat loopt tot eind maart 2021, 24 miljoen exemplaren van de Switch zou verschepen, maar heeft dit nu bijgesteld naar 26,5 miljoen exemplaren.

Het bedrijf heeft in het afgelopen kwartaal wereldwijd 75,85 miljoen games verscheept. Mario Kart 8 Deluxe is nog altijd de bestverkochte Switch-game met in totaal 33,41 miljoen verkochte exemplaren. Daarna volgen Animal Crossing: New Horizons (31,18 miljoen), Super Smash Bros. Ultimate (22,85 miljoen), The Legend of Zelda: Breath of the Wild (21,45 miljoen) en Pokémon Sword en Shield (20,35 miljoen).

Het bedrijf gaf ook de eerste verkoopcijfers voor enkele recentelijk uitgekomen Switch-games. Zo is Mario Kart Live: Home Circuit 1,08 miljoen keer verkocht en Hyryle Warriors: Age of Calamity 2,84 miljoen keer. Het cijfer van die laatste game is zonder Japanse verkoopcijfers erbij opgeteld.

Een compleet overzicht van alle verkoopcijfers van Nintendo is in dit document te vinden.

Nintendo Switch

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Playstation 4 voorbij?

0

@Ollongren Niet qua lifetime sales, maar op dit zelfde punt heeft de Switch wel meer verkocht dan de PS4 of zelfs de PS2 had. Enkel de DS had meer verkocht tegen dit punt, maar had een price cut gekregen. De Switch is momenteel zelfs duurder dan op lancering door de grote vraag, tis vrij ongekend en bizar voor een hardware product om dat te doen bijna 5 jaar later.

0
test

@markiewong denk dat ie dat ook bedoelde dat ie ps4 voorbij kwa in zelfde tijds bestek. Als geruchten waar is en switch pro echt komt zou het sales nog meer boosten.

0

Mooie cijfers hoor! Ik ben samen met mijn zoon van 11 aan Breath of the wild begonnen Mooi avontuur In het verleden al aan begonnen op de WiiU maar afgehaakt vanwege tijdsgebrek Nu samen zoeken en oplossen van puzzels is een fijn iets

0
test

@WiiUser veel plezier mijn zoontje van 8 heeft hem laast zelf uitgespeeld zondee hulp van ze vader, maar denk wel met hulp van youtube😂

0
test

@WiiUser ja die is echt super leuk met de kids. Ik heb hem eerst samen op de Wii U uitgespeeld en daarna wou hij hem zelf ook hebben op zijn eigen Switch.

0

Aanbevolen voor jou