Nieuws
Nintendo Logo

Nintendo verliest rechtszaak rondom pre-orders via de eShop

Consumenten kunnen tot zeven dagen voor lancering een game reserveren

Geschreven door Michel Musters op
Nintendo heeft in Duitsland een rechtszaak verloren rondom het pre-order-beleid van het bedrijf op de Nintendo eShop.

De Federation of German Consumer Organisation (VZBV), de Duitse organisatie die opkomt voor de rechten van consumenten, klaagde Nintendo aan om het feit dat mensen tot zeven dagen voor de lancering van een game hun reservering kunnen annuleren op de eShop.

Dit is volgens de VZBV oneerlijk tegenover de consument, omdat er geen manier is voor iemand om het product te testen. "Dergelijke online aankopen kunnen meestal binnen veertien dagen na release teruggedraaid worden."

De rechter besloot dat de VZBV in het gelijk stond, zo blijkt uit een persbericht. Hoewel dat nog niet is gebeurd, is het waarschijnlijk dat Nintendo diens beleid op de eShop gaat aanpassen. Vorig jaar paste het bedrijf diens beleid al aan om überhaupt mogelijk te maken om pre-orders op de eShop te annuleren.

Dit artikel delen:

Lees meer

Joy-Con-controller van Nintendo Switch kapot? Zo fix je stick drift Vier games verschijnen vandaag op PlayStation Now
2

Reacties op: Nintendo verliest rechtszaak rondom pre-orders via de eShop

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  WvA

  • 7 december 2021 09:07
  Dat je een game niet kan annuleren na hem gespeeld te hebben vind ik nog wel uit te leggen, maar dit was echt onzin beleid waar ik zelf ook al 2x tegenaan ben gelopen. Goed om te horen dat het (weer) aangepakt gaat worden. Het is echt bizar om fans af te straffen voor het pre-orderen van je games.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Dokter Caspari

  • 7 december 2021 10:06
  Ik zou sowieso graag de mogelijkheid hebben om digitale games te retourneren. Via Steam werkt dit prima, dus waarom niet via Nintendo's E-shop? Al krijg je maar 24 uur bedenktijd dan ben ik al tevreden. Want soms is een game helemaal je ding, maar kent het een dusdanig zwakke performance dat het niet leuk is om te spelen. Zo is 'For the King'onspeelbaar heeft 'My time at Portia' game verpestend lange laadtijden, en zijn 'Yonder'en 'Snakepass' in handheld zo troebel en blurry dat je het idee hebt een bril nodig te hebben.

  Trouwens, vind het wel mooi dat ze eens een keer een rechtzaak verliezen. Deze jankerts klagen eennkind van 5 nog aan omdat hij Voor een tekenwedstrijd een tekening van Pikcahu in heeft geleverd.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.