Nintendo verlengt garantie van Joy-Cons

Nintendo verlengt garantie van Joy-Cons

Nintendo Europa heeft aangekondigd de garantie van de Joy-Cons te gaan verlengen met een jaar. De reden is het onderzoek dat de Belgische consumentenorganisatie Test Aankoop naar de controllers heeft gedaan.

De consumentenorganisatie uitte hun zorgen over de kwaliteit van Joy-Cons. Ze doelen hierop de Joy Con-drifting, waar sommige controllers van de Nintendo Switch last van hebben. Bij Joy-Con-drifting krijgen de analoge sticks in de controllers een afwijking, waardoor het personage in de game of de camera ongecontroleerd gaan bewegen.

Nintendo heeft in een verklaring gezegd dat ze in gesprek zijn gegaan met Test Aankoop over hun zorgen. De uitgever vertelt ook dat de garantie van de Joy-Cons vanaf maart met twaalf maanden verlengd gaat worden in heel Europa. De verlenging van de garantie werd eerder dit jaar al ingevoerd in Frankrijk.

 

De verlenging van de garantie geldt voor alle Joy-Cons, ook exemplaren die voor maart zijn aangeschaft.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Werkende in een gameshop kan ik beamen dat dit heel veel voorkomt. Zover ik heb ondervonden wordt deze vorm van garantie nu al toegepast. Ik heb recent nog een Joy-con retour gekregen die was vervangen terwijl deze in het tweede jaar van de garantie zat. Toch zou je verwachten van een groot bedrijf als Nintendo, dat ze een structurele oplossing zouden bieden, ipv een pleister op een wond, die na 6 maanden opnieuw kan optreden. Dit is na de N64 weer een analog stick die kuren vertoond door normaal gebruik. Waarom zijn andere controllers veel duurzamer?

0
test

Nu de levensduur nog

0

Aanbevolen voor jou