Volgens Nintendo ligt de soms tegenvallende verkoop van software gemaakt door derde partijen op de Wii aan het feit dat de Wii nog zo'n jong systeem is en gaat dit in de toekomst zeker veranderen. Nintendo heeft veel meer tijd gehad gewend te raken aan het systeem. Dit zou de reden zijn van het feit dat games van Nintendo zelf veel beter verkopen.

"Wanneer we nieuwe hardware ontwikkelen, doen de hardware-ontwikkelingsteams dat in samenwerking met de mensen van de software. Onze softwareverkoop is op dit moment hoog omdat onze interne teams de specifieke sterke punten van de Wii zo goed kennen. Ze zijn natuurlijk ook al een tijd voordat de Wii uitkwam begonnen aan de ontwikkeling."

"In de data van het derde kwartaal van dit fiscaal jaar zie je dat elf van de veertien titels die meer dan een miljoen keer zijn verkocht van ons waren. Echter, als je naar de vijftig titels op de DS kijkt die meer dan een miljoen hebben verkocht, zijn 28 maar van ons. De Wii zit nu in dezelfde vroege periode als de DS en de situatie zal langzaam aan veranderen. Het aantal titels van derde partijen dat goed verkoopt op de Wii zal steeds meer toenemen.