Met bijna 35 miljoen verkochte Wii-consoles op de dag van vandaag, heeft Nintendo een groot deel van de markt in handen. Zakelijke website Forbes heeft geconcludeerd dat Nintendo de enige van de grote drie console-fabrikanten is die überhaupt winst maakt per verkochte console. Ook op gebied van voor hun console verkochte software strijkt de Japanse reus het meest op.

Als we kijken naar de cijfers zien we dat Nintendo 35 miljoen Wii's heeft verkocht, inclusief 12,6 miljoen in de VS, Nintendo's grootste markt. Dat is nog altijd minder dan Sony's PlayStation 2, die 43 miljoen keer over de toonbank ging sinds het jaar 2000. De PS3 staat in 13 miljoen huiskamers, terwijl Microsoft met 23 miljoen Xbox 360 verkochte eenheden een goede tweede plaats inneemt.

In tegenstelling tot zijn concurrenten heeft Nintendo een manier gevonden om geld te verdienen bij iedere verkochte Wii-console, mede door gebruik van goedkopere hardwarecomponenten. Voor elke Wii die wordt verkocht, mag Nintendo zo'n 4,75 euro in z'n zak steken (6 dollar per console), terwijl Sony en Microsoft nog steeds allebei verlies maken op iedere verkochte exemplaar van hun primaire consoles.

In de top drie van meest verkochte Wii-games staan Wii Play, Super Smash Brothers Brawl en Super Mario Galaxy en dan valt op dat al deze titels door Nintendo zelf worden ontwikkeld en uitgegeven, waardoor de kosten relatief laag blijven en de winsten des te groter zijn. De verkooptoppers van de PS3 (Grand Theft Auto IV, Call of Duty 4 en Assassin's Creed) zijn daarentegen allemaal van externe ontwikkelaars en niet van Sony, waardoor inkomsten van die spellen grotendeels afvloeien naar andere uitgevers