Kickstarter handgetekende gamegidsen gestopt na verzoek Nintendo

Kickstarter handgetekende gamegidsen gestopt na verzoek Nintendo

Een Kickstartercampagne voor met de hand getekende gamegidsen is stopgezet. Dit nadat Nintendo de maker verzocht zijn activiteiten te staken.

Tekenaar Philip Summers haalde in een maand tijd meer dan 270.000 euro op voor het project, terwijl hij maar 16.852 euro beoogde. Hij wilde getekende en handgeschreven gidsen voor allerlei klassieke games uitbrengen. Zo werkte hij aan gidsen voor games als The Legend of Zelda, Metroid, Ninja Gaiden en Contra. Zelda en Metroid zijn Nintendo-franchises.

Nintendo deed dan ook een takedownverzoek om het project offline te halen, waarna Summers besloot het project in zijn geheel te annuleren. Hij laat weten geen spijt te hebben van het werk dat hij er in heeft gestoken en is dankbaar voor de enthousiaste reacties.

Het is niet ongebruikelijk dat Nintendo projecten van fans offline haalt of laat halen doordat het de handelsmerken van het bedrijf schendt. Diverse boeken, mods, video's en covers van Nintendo-muziek zijn hetzelfde lot beschoren geweest. Logischerwijs zijn er ook andere bedrijven die soortgelijke acties ondernemen; het gaat immers om eigendommen van die bedrijven.

 
 
 
 
 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

Wat zonde... Kijk hoe vet het er uit ziet!

0

Aanbevolen voor jou