Nintendo toont interesse in virtual reality | Gamer.nl

Nintendo toont interesse in virtual reality | Gamer.nl

Nintendo's president Tatsumi Kimishima claimt dat Nintendo toekomstige hardware die gebruikmaakt van vr-technologie niet uitsluit.

Bloomberg had een interview met Kimishima, de eerste die hij gaf sinds de onthulling van de nieuwe Nintendo-console, de Switch. Op een gegeven moment vroeg men naar Nintendo's mening over vr. "Als je vraagt over mogelijkheden in de toekomst, dan kan ik geen nee zeggen. We moeten blijven overwegen hoe we het in games kunnen toepa en. Het ligt aan de specificaties van het systeem."


"Ik kan niet zeggen dat we geen intere e hebben in vr, omdat het nieuwe manieren om games te spelen biedt", vervolgt Kimishima, "maar het ligt aan de software die er mee gespeeld wordt. Je weet pas welke software werkt als je het zelf probeert. En wij hebben games die meestal voor een langdurige tijd gespeeld worden."

Kimishima werd ook gevraagd waarom Nintendo met de Switch handheld gaming en gamen thuis op de bank combineert. "We wilden niet zomaar een opvolger voor de Wii U of de 3DS maken. We vroegen ons af wat voor nieuwe ervaringen we konden maken. We hebben nu een object die zowel op één plek kan blijven, als mee naar buiten kan om met iedereen te spelen."

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou