Nintendo toont flinke winst- en omzetdaling in halfjaarcijfers | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Volgens de cijfers zijn de inkomsten van het bedrijf over het afgelopen half jaar ten opzichte van vorig jaar met ruim 33 procent gedaald van 836,88 miljard yen (ruim 6 miljard euro) naar 548,06 miljard yen (ruim 4 miljard euro). De winst die het bedrijf boekte ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar is met bijna 60 procent gedaald, van 252,18 miljard yen (ongeveer 1,9 miljard euro) naar 104,36 miljard yen (ongeveer 780 miljoen euro).

Verkoopverwachtingen

Met het publiceren van de halfjaarcijfers heeft Nintendo ook de verkoopverwachtingen voor de periode van april 2009 tot maart 2010 bijgesteld. Het bedrijf verwacht nu wereldwijd 20 miljoen Wii's te verkopen en 30 miljoen DS'en. Op dit moment heeft het bedrijf in de periode van april tot september 2009 5,75 miljoen Wii's over de toonbank zien gaan en 11,7 miljoen DS'en.

Volgens Nintendo zijn de tegenvallende financiële resultaten voornamelijk het gevolg van de prijsdaling van de Wii en een zwakke yen.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou