Nintendo geeft morgen details eerste mobiele DeNa-game | Gamer.nl

Nintendo geeft morgen details eerste mobiele DeNa-game | Gamer.nl

Nintendo laat morgen meer weten over zijn partnerschap met mobiele gamesmaker DeNa en toont mogelijk ook de eerste game. Dat meldt Nintendo’s chief executive Tatsumi Kimishima.

Het bedrijf praat morgen met investeerders en geeft dan meer details. Eerder deze week liet d e Japanse gamesanalyst Serkan Toto al weten dat Nintendo zijn eerste mobiele titel die uit de samenwerking komt gaat tonen. Toto liet ook weten dat het waarschijnlijk niet om een Mario-game gaat en dat Nintendo van plan is om volgend jaar pas echt bekende franchise voor mobiele games te gebruiken. Ook zou het bedrijf willen experimenteren met verschillende betaalmodellen, waardoor er mogelijk zowel free-to-play als premium games verschijnen.

Nintendo kondigde eerder al aan smartphonegames te gaan maken. Veel investeerders in het bedrijf vroeger hier al geruime tijd om en de aandelen van het Japanse bedrijf gingen omhoog nadat werd aangekondigd dat Nintendo samen zou werken met DeNa. Er zijn al wel enkele Pokémon-apps op smartphones verkrijgbaar.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou