Nintendo toont 3DS voor het eerst aan publiek | Gamer.nl

Nintendo toont 3DS voor het eerst aan publiek | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Ook de opvolger van de Nintendo DS heeft een tweetal schermen. Het bovenste is een 3D-scherm met een beelddiagionaal van 3,5 inch waarvoor de gebruiker geen bril op hoeft te zetten. Het onderste scherm is een kleiner touchscreen zonder 3D-mogelijkheden.

De grootte van het 3D-effect kan door de speler zelf bepaald worden. Met de een schuifknop kan het effect groter en kleiner gemaakt worden en zelfs uitgezet worden. Een andere nieuwe knop is de analoge schuif aan de linkerkant. Deze kan, net als op de PSP, de rol van de vierpuntsdruktoets overnemen en zal in de meeste spellen gebruikt worden om een spelpersonage of voertuig mee te besturen. Ook heeft de 3DS een tweetal camera's aan de buitenkant zitten. Hiermee kunnen gebruiker 3D-foto's maken, die op de 3DS ook in drie dimensies getoond kunnen worden.

Nintendo heeft tot noch toe slechts één game getoond voor hun nieuwe zakapparaat, Kid Icarus: Uprising. Ook is bekend geworden dat er veel uitgevers spellen zullen uitbrengen op het apparaat, waaronder Metal Gear Solid. Via een netwerkverbinding zullen er bovendien gratis nieuwe levels en andere extra's gedownload kunnen worden voor veel van de spellen. Naast games zal het apparaat ook 3D-films kunnen afspelen. Nintendo heeft samenwerkingen aangekondigd met Disney, Warner Brothers en Dreamworks.

Al het nieuws live vanuit Los Angeles: Gamer.nl/E3


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou