'Nintendo-themapark in Japan moet in 2020 klaar zijn' | Gamer.nl

'Nintendo-themapark in Japan moet in 2020 klaar zijn' | Gamer.nl

Volgens het Japanse Sankei News moet er in 2020 een gedeelte in Universal Studios Japan zijn dat gebaseerd is op Nintendo.

Er wordt ongeveer 40 miljard yen (zo'n 320 miljoen euro) in het project gestoken en de deal zou ergens deze week officieel kunnen worden aangekondigd. De deal moet vergelijkbaar zijn met de deal die Universal maakte voor het Wizarding World of Harry Potter-gebied. 


Het is nog niet bekend wat precies in het Nintendo-gebied komt te staan. Wel moeten het "grote" attracties worden en moeten ze "gebruikmaken van de grootste franchise van Nintendo". 


Vorig jaar werd de deal tu en Nintendo en Universal al aangekondigd, maar het is voor het eerst dat mogelijk details naar buiten zijn gekomen. De attracties die in Universal Studios Japan staan, moeten uiteindelijk ook in het hoofdpark in Orlando, Florida komen te staan. Het is niet vreemd dat het nieuwe gedeelte in het park in 2020 af moet zijn: in dat jaar worden ook de Olympische Spelen in Tokio, Japan gehouden.

Het groene gedeelte in het plaatje hieronder is het huidige park. Het rode gedeelte beslaat het gebied waar Nintendo's park moet komen te staan.

Nintendo

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou