Nintendo: 'Switch-tekort is niet expres' | Gamer.nl

Nintendo: 'Switch-tekort is niet expres' | Gamer.nl

Nintendo heeft er niet expres voor gezorgd dat Switch-consoles slecht verkrijgbaar zijn.

Dat laat Nintendo's Charlie Scibetta weten aan Ars Technica. In veel landen is elke nieuwe lading Switch-consoles snel weer uitverkocht, waardoor niet iedereen de console kan kopen. Sommige gamers denken dat Nintendo expres weinig consoles verscheept om zo meer vraag naar het apparaat te creëren, maar Scibetta meldt dat dit niet waar is.

"Het is zeker niet expres wat betreft het tekort aan Switch-consoles. We maken ze zo snel als we kunnen. We willen zoveel mogelijk consoles bij de mensen thuis hebben staan voor alle software die er aan komt. Ons werk is er zoveel mogelijk maken, zeker voor deze feestdagen wanneer Super Mario Ody ey uitkomt."


Volgens geruchten heeft Nintendo moeite met het opschroeven van de Switch-productie omdat het apparaat dezelfde componenten gebruikt als iPhones. Apple zou veel productie vereisen voor de lancering van een nieuwe iPhone dit najaar, waardoor Nintendo moet wachten tot de productie omhoog kan.

Nintendo Japan laat intu en weten dat spelers in juli en augustus meer Switch-consoles in de winkels kunnen verwachten en dat de productie dit najaar nog verder wordt opgeschroefd.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou