Nintendo Switch-patent hint op virtual reality | Gamer.nl

Nintendo Switch-patent hint op virtual reality | Gamer.nl

In een door Nintendo aangevraagd href="http://appft.uspto.gov/netacgi/nph-Parser?Sect1=PTO2&Sect2=HITOFF&p=1&u=%2Fnetahtml%2FPTO%2Fsearch-bool.html&r=1&f=G&l=50&co1=AND&d=PG01&s1=15%2F178984&OS=15/178984&RS=15/178984">patent</a> is een ontwerp opgedoken dat lijkt op een virtual reality-accessoire voor de Switch.

Het acce oire wordt in het patent HMD (Head Mounted Display) genoemd, want hint op eenzelfde gebruik als bijvoorbeeld de Samsung Gear VR en Google Cardboard. In dit geval wordt het draagbare scherm van de Switch in het HMD geplaatst, die op zijn beurt weer lenzen bevat die het beeld omvormen naar virtual reality. Het HMD bevat zelf head-tracking technologie.

Het patent benoemt ook gebruikt te kunnen worden met de verwijderbare JoyCon-controllers, al is er nog niet bekend of deze ook bewegingsgevoelige technologie bevatten.

Zoals wel vaker met patenten wil dit niet zeggen dat Nintendo het acce oire ook in productie heeft, maar simpelweg het idee ervan wil beveiligen tegen diefstal.

Switch patent
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou