Nintendo Switch Online wordt dit jaar verder uitgebreid

Nintendo Switch Online wordt dit jaar verder uitgebreid

De abonnementsdienst Nintendo Switch Online moet in de loop van dit jaar verder uitgebreid worden, aldus Nintendo.

Dat liet Nintendo-directeur Shuntaro Furukawa weten in een gesprek met investeerders, zo bericht VGC. In september 2021 werd aangekondigd dat de abonneeservice wereldwijd 32 miljoen abonnees had, en volgens Furukawa neemt dit aantal "geleidelijk" toe.

Sindsdien heeft het bedrijf een uitbreidingspakket voor Switch Online uitgebracht - voor een extra bedrag bovenop het maandelijkse abonnementsbedrag krijgen spelers ook toegang tot Nintendo 64- en Mega Drive-games, alsmede dlc voor Mario Kart 8 Deluxe, Splatoon 2 en Animal Crossing: New Horizons. Mensen die geen uitbreidingspakket hebben moeten voor deze dlc betalen.

"Natuurlijk zijn er consumenten die er voor kiezen om hun abonnement af te laten lopen en het niet vernieuwen," aldus Furukawa, "dus we vinden het belangrijk om software uit te blijven brengen waar mensen van genieten, niet alleen online, maar ook als algemene ervaring. We blijven onze service uitbreiden en zullen gedurende dit jaar met nieuwe content komen voor consumenten."

Er gaan al geruime tijd geruchten dat Game Boy-, Game Boy Color- en Game Boy Advance-games mogelijk naar Nintendo Switch Online komen. Vooralsnog is dit echter niet officieel bevestigd.

Furukawa liet tot slot weten dat vooral in de Verenigde Staten het uitbreidingspakket voor Nintendo Switch Online gretig aftrek kent. "Meteen na de release van de service hebben veel mensen daar geüpgraded naar Nintendo Switch Online + Expansion Pack."

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Denk niet dat licentiematig kan maar hoop op WWE No Mercy

0
test

Ik ga wel heel erg balen als een feature waar ik al lang op hoop (GBA) achter een extra paywall zoals de expansion pack terecht komt. Zelfs de 3DS heeft geen GBA games gekregen (buiten het ambassadeur programma) terwijl het die native kan afspelen. Eeuwig zonde dat het zo moeilijk is om de GBA library op een legale manier te spelen, dat was misschien wel het beste aanbod aan handheld games.

0

Aanbevolen voor jou