Nintendo Switch moeilijk verkrijgbaar in Nederland | Gamer.nl

Nintendo Switch moeilijk verkrijgbaar in Nederland | Gamer.nl

Na een rondvraag bij grote en kleine Nederlandse gamewinkels heeft Gamer.nl bevestigd dat de Nintendo Switch tot in ieder geval 15 maart zeer moeilijk te krijgen is.

Iedereen die de Switch morgen thuis krijgt gestuurd mag van geluk spreken, want door de grote hoeveelheid pre-orders lukt het Nintendo niet om aan de volledige vraag te voldoen. Dat resulteert in lege winkels; zo melden onder andere Nedgame, Mediamarkt, Bart Smit en GameMania dat elke console die vanaf nu nog binnenkomt, klaargezet wordt voor de tweede lichting pre-orders. De winkelverkoop wordt door het tekort de komende weken compleet overgeslagen.

Mochten er onverhoopt een groot deel van de pre-orders gecanceld worden, dan zullen ook die gebruikt worden om de tweede lichtingen aan te vullen. De kans bestaat altijd dat (kleine) winkeleigenaren de extra consoles direct in de stellages zetten (zoals in 2013 ook gebeurde met de pre-orders van de PS4), al kan er dan de hoofdprijs worden gevraagd.

De tweede lichting Nintendo Switch-consoles wordt verwacht aan het einde van deze maand; ergens tu en 12 en 31 maart wordt de tweede productielichting uitgestuurd.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou