Nintendo Switch krijgt systeemupdate | Gamer.nl

Nintendo Switch krijgt systeemupdate | Gamer.nl

De Noord-Amerikaanse website van Nintendo heeft onthuld dat de Nintendo Switch een systeemupdate krijgt bij de lancering van de nieuwe Online-dienst.

Update 6.0.0 lanceert op 19 september samen met Nintendo Switch Online en krijgt een paar nieuwe functies voor het systeem. Nadat de update geïnstalleerd is kunnen spelers niet meer hun account ontkoppelen op de Nintendo Switch. Hiermee hebben spelers tot het installeren van de nieuwe update de tijd om het account van hun Switch te ontkoppelen. Zodra de update is uitgebracht, wordt de Nintendo eShop tijdelijk uitgeschakeld voor onderhoud waarna spelers een lidmaatschap kunnen aanschaffen.

Eerder werd door een groep hackers achterhaald wat er in de systeemupdate inbegrepen is. Zo komen er onder andere nieuwe icons die spelers kunnen instellen voor hun profiel. Onder deze nieuwe icons bevinden zich ook controller-icons, wat kan suggereren dat Nintendo nieuwe controllers in de toekomst gaat uitbrengen.

Joy-Cons

Gisteren werd nog de nieuwe datum aangekondigd voor de eerder uitgestelde Nintendo Direct-presentatie. De presentatie werd in eerste instantie uitgesteld nadat Japan getroffen werd door een aardbeving. In de presentatie worden nieuwe games besproken voor de Switch en 3DS met daarnaast details over de nieuwe abonnementsdienst van het Japanse bedrijf.

De presentatie begint op vrijdag 14 september om 00:00 uur en gaat ongeveer 35 minuten duren.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou