Nintendo Switch krijgt geen Virtual Console | Gamer.nl

Nintendo Switch krijgt geen Virtual Console | Gamer.nl

Nintendo heeft bevestigd dat de Virtual Console niet wordt overgezet naar de Switch.

Eerder vandaag maakte Nintendo meer details bekend rondom de online dienst voor de Switch, met onder andere de mogelijkheid om back-ups van savegames te maken en cloudsaves te gebruiken. Hiernaast worden ook gratis NES-games geleverd aan leden wanneer de dienst in september start. Dit zijn onder andere Mario Bros, The Legend of Zelda en Balloon Fight, die tevens online-functies met zich meebrengen.

Nu heeft Nintendo echter bevestigd dat de Virtual Console, zoals die beschikbaar is op de Wii, Wii U en 3DS, niet naar Switch komt. Op deze systemen kunnen gebruikers titels aanschaffen die oorspronkelijk verschenen op NES, SNES, Game Boy, Nintendo 64 en andere platforms.

"Er zijn op dit moment geen plannen om kla ieke games onder de Virtual Console-vlag te uit te brengen zoals dat is gebeurd op andere Nintendo-systemen", aldus een vertegenwoordiger van het bedrijf tegenover Kotaku.

Dit betekent niet dat er geen andere manier komt om kla ieke games op de Switch te spelen. Naast de gratis NES-games voor de online dienst kan Nintendo retro-games altijd nog op een alternatieve manier aanbieden aan consumenten. Op de vraag of games van andere platformen naar de online dienst komen in de toekomst, antwoordde Nintendo dat ze "niks om aan te kondigen hebben over dit onderwerp".

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou