Nieuws

Nintendo Switch kan mogelijk virtuele objecten projecteren

Patenten gevonden

Geschreven door Michel Musters op

De Nintendo Switch kan mogelijk virtuele objecten op een scherm of in de hand van een speler projecteren. Dat blijkt uit patenten die het bedrijf heeft vastgelegd.

Nintendo heeft al laten weten dat het nog niet alle geheimen van de vorige week onthulde console heeft aangekondigd. Dat heeft de website Polygon er toe aangezet recentelijk vastgelegde patenten van Nintendo erbij te pakken.


De meest interessante zijn patenten die er op wijzen dat er een infrarode camera, een sensor die afstanden kan waarnemen en een projector op de controller van de console zitten. Dit zou het mogelijk maken om diverse virtuele objecten, bijvoorbeeld een bal, in de hand van de speler te projecteren. Extra vastgelegde patenten wijzen er op dat handbewegingen van spelers ook vastgelegd worden, waardoor het systeem bijvoorbeeld kan registreren wanneer spelers de bal gooien of vangen.

Bovengenoemde patenten tonen een apparaat dat lijkt op de Switch. Dat betekent niet dat bovenstaande technologie ook daadwerkelijk in de console zit, maar het is wel een mogelijkheid.

Nintendo is van plan de Switch in maart 2017 te lanceren. Voor die tijd maakt het bedrijf nog meer bekend over het platform, waaronder de lanceringsgames en de prijs.

Dit artikel delen:

Lees meer

Watch Dogs 2 verwelkomt je in San Francisco Titanfall 2 vanaf deze vrijdag beschikbaar
3

Reacties op: Nintendo Switch kan mogelijk virtuele objecten projecteren

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • casualkiller

  • 25 oktober 2016 11:40
  Pff ik krijg nu al koppijn van al die onzin voorspellingen en speculaties, Nintendo had gewoon een goeie presentatie moeten doen, DIT is het apparaat, DIT is wat ie kan, en DIT zijn de games.

  Maar nee: Hier is een vaag filmpje met er overheen gephotoshopte footage van games die misschien wel of misschien niet gaan uitkomen en we vertellen niets over de specs en wat ie kan…. of wat ie gaat kosten. in +/-5 maanden. DOEI!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Lore_Nerevarine

  • 25 oktober 2016 12:26
  Ik hoop meer op game streaming ipv zulke gadget-features. Is ook wel pure speculatie, maar stel dat ze het doen, kunnen ze toch meer concurrentie bieden:

  - diegenen die een goeie game-pc hebben, kunnen nu reeds voor € 55 een steam-link kopen. De games die de consumenten hiervoor kopen zijn dus sowieso niet voor Nintendo. Als Nintendo nu met nvidia gamestream aanbiedt via een eigen 'nintendo-shop', gaan ze hier in concurrentie met steam, maken ze hier zelf inkomsten op en kunnen er zo ook zwaardere grafische games speelbaar zijn via streaming op tv en zelfs via wifi ook op de switch-tablet (zoals nu ook op de shield). Bovendien kunnen er bij launch veel oudere games beschikbaar zijn (zoals vb. Witcher 3, GTA V…).

  - Nvidia kan zich zo nog beter in de markt positioneren dan amd, want gamers willen een nvidia kaart in hun pc-systeem om te kunnen streamen naar de switch.

  - de samenwerking met DeNa en de reeds bestaande GeForce Now kunnen resulteren in een soort van abonnement-formule waar ook weer inkomsten uit gehaald kunnen worden.

  - De consument blijft de keuze behouden tussen games kopen via nintendo-shop om te streamen, maar kan ook opteren voor cartridges om mobiel te kunnen gamen. Ik zou dan ook verwachten dat Nintendo de eigen franchises in de eerste plaats enkel beschikbaar stelt met cartridges en na een bepaalde tijd mogelijks dan beschikbaar stelt via nintendo-shop. Op die manier kunnen nintendo-games dan ook speelbaar worden op pc en ios/android. (Nintendo heeft reeds deze weg ingeslagen met Super Mario Run).

  - De consument heeft op deze manier 'best of both worlds':de mogelijkheid om AAA titels op ultra-grafische kwaliteit te spelen + de coole games van Nintendo én bovenop ook nog de mogelijkheid om mobiel te gamen. Toch serieuze concurrentie voor Microsoft en Playstation.

  - De concurrentie zit op dit gebied ook niet stil: Microsoft heeft reeds Xbox Anywhere waar je een digitaal spel één keer koopt en dit zowel kan spelen op Windows 10 als de Xbox One en volgend jaar zeker ook op de Scorpio.

  Ik weet het, pure speculatie, maar zou dit niet geweldig zijn…

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • AllSeeingFish

  • 25 oktober 2016 13:27
  @Lore_Nerevarine

  Klinkt wel goed.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.