Nintendo Switch is wereldwijd 61,44 miljoen keer verkocht

Nintendo Switch is wereldwijd 61,44 miljoen keer verkocht

Er zijn wereldwijd inmiddels 61,44 miljoen exemplaren van de Switch over de toonbank gegaan.

Dat laat Nintendo weten in de bekendmaking van zijn kwartaalcijfers van het eerste fiscale kwartaal, dat tot 30 juni 2020 liep. Er zijn in dat kwartaal 5,67 miljoen exemplaren van Switch over de toonbank gegaan.

Het bedrijf voorspelde voor dit fiscale jaar dat het gedurende het jaar 19 miljoen exemplaren van de Switch zou verkopen. Nintendo heeft deze schatting niet bijgesteld.

Het bedrijf heeft ook de wereldwijde verkoopcijfers van diverse Switch-games van een update voorzien. De bestverkochte Switch-game blijft Mario Kart 8 Deluxe met 26,75 miljoen exemplaren, gevolgd door Animal Crossing: New Horizons en Super Smash Bros. Ultimate met respectievelijk 22,4 miljoen en 19,99 miljoen exemplaren. De top vijf wordt afgesloten met The Legend of Zelda: Breath of the Wild (18,6 miljoen) en Pokémon Sword en Shield (18,22 miljoen). De rest van de top 10 is hier te vinden.

Tot slot liet het bedrijf ook weten hoeveel exemplare ner van enkele recent uitgebrachte Switch-games zijn verkocht. Xenoblade Chronicles: Definitive Edition staat op 1,32 miljoen, Clubhouse Games staat op 1,03 miljoen en Ring Fit Adventure op 3,9 miljoen. In totaal zijn er wereldwijd meer dan 406,67 miljoen Switch-games verkocht.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Dat is behoorlijk indrukwekkend voor een console die pas halverwege z'n levenscyclus zit, er vanuitgaand dat 'ie 5-6 jaar meegaat. De Wii zal 'ie niet gaan inhalen denk ik, maar alsnog wel een verkoop kanon!

0
test

Mario kart is ook nog is een Wii U game, heeft echt weinig ontwikkel tijd gekost voor de switch, bizar.

0

Aanbevolen voor jou