Nintendo Switch is wereldwijd 103,54 miljoen keer verscheept

Nintendo Switch is wereldwijd 103,54 miljoen keer verscheept

Er zijn tot en met 31 december 2021 wereldwijd 103,54 miljoen exemplaren van de Nintendo Switch verscheept.

Dat heeft Nintendo aangekondigd tijdens de bekendmaking van diens kwartaalcijfers. Onder verscheept wordt het aantal exemplaren dat het bedrijf naar winkeliers heeft verstuurd verstaan. Daarmee zijn er inmiddels meer exemplaren van de Switch verscheept dan van de Wii en eerste PlayStation. Geen andere console wist daarnaast zo snel dit aantal te bereiken.

In de laatste drie maanden van afgelopen jaar zijn er 10,67 miljoen exemplaren van de Switch verscheept, alsmede 85,41 miljoen Switch-games. In totaal zijn er al meer dan 766,41 miljoen Switch-games verscheept.

Hieronder zijn de tien bestverkochte Switch-games te zien:

  • Mario Kart 8 Deluxe – 43,35 miljoen

  • Animal Crossing: New Horizons – 37,62 miljoen

  • Super Smash Bros. Ultimate – 27,40 miljoen

  • The Legend of Zelda: Breath of the Wild – 25,80 miljoen

  • Pokemon Sword en Pokemon Shield – 23,90 miljoen

  • Super Mario Odyssey – 23,02 miljoen

  • Super Mario Party – 17,39 miljoen

  • Pokemon: Let’s Go, Pikachu! en Pokemon: Let’s Go, Eevee! – 14,33 miljoen

  • Pokemon Brilliant Diamond en Pokemon Shining Pearl – 13,97 miljoen

  • Ring Fit Adventure – 13,53 miljoen

Nintendo heeft ook van een aantal andere Switch-games de verkoopcijfers vermeld. Zo is Luigi's Mansion 3 inmiddels 11,04 miljoen keer verkocht, is Super Mario 3D World + Bowser's Fury 8,85 miljoen keer over de toonbank gegaan, zijn er van Mario Party Superstars 5,43 miljoen exemplaren verkocht en is The Legend of Zelda: Skyward Sword HD 3,85 miljoen keer verkocht. Metroid Dread is 2,74 miljoen keer over de toonbank gegaan.

Tot slot heeft Nintendo laten weten dat er in de Benelux inmiddels 1,5 miljoen exemplaren van de Switch zijn verkocht. Frank Rittinghaus, de general manager van Nintendo Benelux: "Ik ben enorm dankbaar en trots dat zoveel huishoudens in de Benelux gekozen hebben voor een Nintendo Switch. We hebben de afgelopen vijf jaar heel veel Nintendo-fans, videogameliefhebbers en zelfs gezinnen blij kunnen maken met uren spelplezier, met en tegen elkaar zowel thuis als onderweg. Ook het komende jaar stellen we alles in het werk om een zo divers mogelijk aanbod videogames uit te brengen, zodat we écht iedereen, samen of alleen videogames kunnen laten beleven.”

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

5 jaar geleden had ik niet verwacht dat ze de wii konden overtreffen, echter heeft Nintendo nu maar 1 console, waar ze vroeger altijd 2 platforms hadden. Dus er is wel sprake van eigen kannibalisme

0
test

Aan het einde van het jaar of begin volgend jaar gaat de Switch over de PS4 heen. Let maar op.

0
test

@PietS. dat gaat wel zeker gebeuren ja, maar komen ze ooit in de buurt van de ps2.

0

@hulstpower Tja die verkoopcijfers van de PS2. Dat is wel een dingetje. Ik hoop dat de Switch of welke andere console dan ook er een keer voorbij steekt. Dan hebben we als best verkochte console weer een console die gekocht werd voor games en niet omdat het zeer goedkope DVD-speler was.

0
test

@hulstpower Nahh... Dat durf ik niet te zeggen. De meeste mensen gebruikte de PS2 als "goedkope" DVD-speler, omdat deze toen helemaal nieuw en populair waren, dus ik denk dat de PS2 niet zomaar ingehaald wordt.

0

Aanbevolen voor jou