Nintendo Switch is meer dan 17 miljoen keer verkocht in Japan

Nintendo Switch is meer dan 17 miljoen keer verkocht in Japan

Er zijn inmiddels meer dan 17 miljoen exemplaren van de Switch verkocht in Japan.

Dat blijkt uit verkoopcijfers van Famitsu, die elke week op donderdag worden gepubliceerd. In de week van 14 tot en met 20 december is de Switch 263.304 keer verkocht in Japan. Het gaat hierbij om de exemplaren van de Switch en Switch Lite bij elkaar opgeteld. Daardoor komt het totaal aantal verkochte Switch-consoles in het land op 17,062 miljoen te liggen.

De hybride console is een groot succes voor Nintendo. Het apparaat staat inmiddels al jaren bovenaan de verkooplijsten in landen als Japan en de Verenigde Staten. Ook de games verkopen goed: de tien bestverkochte games in Japan waren afgelopen week allemaal Switch-spellen.

Nintendo gaf pas geleden aan dat het bedrijf verwacht dat de Switch ongeveer op de helft van zijn levenscyclus is. De Switch is sinds begin 2017 verkrijgbaar.

Nintendo Switch Lite

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Is dit veel?

0
test

@Mmo-veteran tegenover 9.2 miljoen PS4 's en 24 miljoen 3DS-en over hun hele levensloop: ja, enorm. Zie ook de tabel in de link van Famitsu.

0

Gisteravond nog veelste lang op mn Switch blijven hangen. Wat voor mij blijkbaar aantrekkelijk is in deze console zijn de sterke indie titels en ook de classics die hierop in zn originele vorm te spelen zijn en sommige zelfs in upgrades. Ik hoop dat de Switch/Nintendo nog wat arcade classics naar boven kunnen halen zoals the Simpsons Arcade, the Turtles beide versies de arcade en Turtles in Time, Captain America and the Avengers, Caddilacs and dinosaurs, de echte Pitfighter, Die Hard Arcade etc etc ookal spelen enorme licenties hier in mee voor mij zou dit geweldig zijn. Nintendo is nu iets te slow paced bezig weer. Ik heb de Switch echt voor 1 game gehaald destijds een oude Sega game die nergens op te spelen was ivm juridische onzin. Maar heb geen spijt alles behalve, een dikke dure sd card er in maar fuck it. Ik hoop trouwens ook nog of ze een joy con releasen met een kwalitatieve d-pad zoals de Wii U had. Sinterklaas als u dit toevallig leest...

0

Aanbevolen voor jou