Nintendo Switch is afgelopen fiscaal jaar bijna 29 miljoen keer verscheept

Nintendo Switch is afgelopen fiscaal jaar bijna 29 miljoen keer verscheept

Er zijn bijna 29 miljoen exemplaren van de Nintendo Switch verscheept het afgelopen fiscale jaar, dat op 31 maart eindigde.

Dat blijkt uit de financiële cijfers van het laatste kwartaal van het afgelopen fiscale jaar die Nintendo vanochtend heeft onthuld. Er zijn in totaal 28,83 miljoen exemplaren van de Switch in het afgelopen fiscale jaar verscheept. Het afgelopen kwartaal werden er 4,73 miljoen exemplaren van verscheept. 

In totaal zijn er wereldwijd nu 84,6 miljoen exemplaren van de hybride console verscheept. Daarmee heeft de Switch de Xbox 360 (84 miljoen) en Game Boy Advance (81,51 miljoen) ingehaald.

Dankzij het succes van de Nintendo Switch heeft Nintendo de hoogste bedrijfswinst in een fiscaal jaar ooit behaald door een bedrijf dat consoles uitbrengt. Er werd een bedrijfswinst van 640,63 miljard yen - omgerekend ongeveer 4,87 miljard euro - geboekt. Het vorige record lag ook bij Nintendo, toen het bedrijf in 2009 succes had met zowel de Wii als de Nintendo DS.

Nintendo verwacht in het huidige fiscale jaar, dat afloopt op 31 maart 2022, 25,5 miljoen exemplaren van de Switch te verschepen. Traditiegetrouw schat het bedrijf deze verwachtingen laag in - vorig jaar verwachtte Nintendo 19 miljoen exemplaren van de Switch te verschepen, en dat zijn er uiteindelijk dus 28,83 miljoen geworden. Vaak stelt het bedrijf deze verwachtingen in de loop van het fiscale jaar bij.

Er zijn inmiddels 36 Nintendo Switch-games die een miljoen of meer keer zijn verkocht. 22 daarvan zijn door Nintendo zelf uitgegeven, de rest is van andere uitgevers. Het bedrijf maakte diverse verkoopcijfers van games bekend. Zo zijn er van Mario Kart 8 Deluxe inmiddels 35,39 miljoen exemplaren verkocht, van Animal Crossing: New Horizons 32,63 miljoen exemplaren, van Super Smash Bros. Ultimate 23,84 miljoen exemplaren en van The Legend of Zelda: Breath of the Wild 22,28 miljoen exemplaren. 

Het in februari uitgekomen Super Mario 3D World + Bowser's Fury is inmiddels 5,59 miljoen keer verkocht. Super Mario 3D All-Stars, dat na 31 maart niet meer officieel te koop is, is 9,01 miljoen keer verkocht. Luigi's Mansion 3 is 9,59 miljoen keer verkocht is daarmee de meest succesvolle in het Westen ontwikkelde Nintendo-game ooit - het spel heeft de wereldwijde verkoopcijfers van titels als Donkey Kong Country en GoldenEye 007 ingehaald. 

Nintendo kondigde verder aan dat Amerikaanse filmproducent Chris Meledandri aangenomen is bij Nintendo als regisseur. Meladandri werkt op dit moment aan de een geanimeerde Super Mario-film met Shigeru Miyamoto en Illumination, het team achter de Minions-films.

Hoewel Nintendo diverse aankomende Switch-games heeft aangekondigd - waaronder Mario Golf: Super Rush, Gamestudio, een nog naamloos vervolg op Zelda: Breath of the Wild en twee Pokémon-games - is er nog veel onduidelijk over wat Switch-gamers later dit jaar kunnen verwachten. Aanhoudende geruchten wijzen er op dat Nintendo aan een krachtigere versie van de Nintendo Switch werkt, maar dit is vooralsnog niet officieel bevestigd.

Nintendo Switch Lite

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou