Nintendo Switch in totaal vaker verkocht dan 3DS in Japan

Nintendo Switch in totaal vaker verkocht dan 3DS in Japan

De Nintendo Switch is in Japan in totaal vaker verkocht dan de Nintendo 3DS.

Dat blijkt uit de meest recente verkoopcijfers uit het thuisland van Nintendo. Famitsu meldde dat er alleen al in Japan 25 miljoen exemplaren van de hybride console zijn verkocht, waarmee volgens analist Daniel Ahmad het verkoopaantal van de 3DS in Japan is ingehaald. De 3DS is in Japan namelijk 24,67 miljoen keer verkocht.

Dankzij de 25 miljoen verkochte exemplaren is de Switch de op twee na bestverkochte console en handheld in Japan. Alleen de Game Boy (32,4 miljoen) en Nintendo DS (32,9 miljoen) zijn vaker verkocht in het land.

Ook de bestverkochte Switch-games in Japan zijn bekend. Aan de top staat Animal Crossing: New Horizons met 7,26 miljoen verkochte exemplaren, gevolgd door Super Smash Bros. Ultimate (4,89 miljoen), Mario Kart 8 Deluxe (4,66 miljoen), Pokémon Sword en Shield (4,34 miljoen) en Splatoon 2 (4,08 miljoen). Alle cijfers in dit nieuwsbericht beslaan alleen de Japanse markt.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Mooie prestatie van Nintendo! Het is dan ook een fijn apparaat.

0
test

Dit zegt inderdaad echt wat ja. Op zich zouden ze dit soort cijfers misschien moeten corrigeren voor bevolkingsomvang.

0
test

@whaha Het hoeft toch niet in omvang gecorrigeerd te worden. Er staat enkel dat switch meer verkocht is dan de 3DS in Japan. Dat zijn feiten. . Want dat zijn nummers. Ongeacht bevolking. En als je het dan toch wilt weten. Japan is bevolking aan het verliezen. Omdat er minder mensen worden geboren dan sterven en import houden ze niet zo van. Al jaren gaat het aantal inwoners omlaag. Tussen 2010 en 2020 nagenoeg 3 miljoen mensen minder. Dus des te knapper zijn deze cijfers. Want met minder mensen meer verkopen betekend dat je product heel wat populairder is dan een vorige. En dat betekend ook dat zelfs al zouden ze gelijk met 3ds zijn dan nog is het procentueel meer. En nu het ook in aantal meer is dus nog meer.

0
test

@watashi wa maurice desu. Dus eerst ga je zeggen dat mijn argument onzin is en daarna ga je onderbouwen waarom het een goed idee is om de verkoopcijfers wel te corrigeren voor bevolkingsomvang? Vind je mij heel bijzonder als ik dat niet snap?

0

Aanbevolen voor jou