Nintendo Switch blijkt barsten te krijgen door oververhitting | Gamer.nl

Nintendo Switch blijkt barsten te krijgen door oververhitting | Gamer.nl

Volgens de website href="http://www.nintendolife.com/news/2018/07/poll_is_your_nintendo_switch_cracking_under_the_pressure">Nintendo Life</a> zijn er problemen met de Nintendo Switch waargenomen door oververhitting. Er ontstaan volgens gebruikers barsten dichtbij de ventilatiepoorten van de Switch. Nintendo heeft inmiddels gereageerd en stelt dat het aantal incidenten klein is.

Er wordt gespeculeerd dat het materiaal waar de barst is ontstaan niet is gemaakt om de hoge temperatuur te weerstaan. De meeste barsten van fans die op Twitter reageren hebben namelijk ook barsten dichtbij de ventilatiepoorten. Daarnaast blijkt uit de poll van Nintendo Life dat twintig procent van de gebruikers (1.148) ook last heeft van spontane barsten.

Sommige fans hebben na het ontstaan van de barsten de Switch naar Nintendo gestuurd. Ze melden dat Nintendo vervolgens 150-175 pond vraagt voor de reparatie van de console en niet open staat voor onderhandeling.

Na de publicatie van het artikel is Nintendo Life in contact geweest met Nintendo en werd de volgende verklaring gegeven: "Na contact te hebben genomen met ons team in Europa kunnen we bevestigen dat we geen groot aantal klachten over dit onderwerp hebben ontvangen, maar net als bij al onze producten, moedigen we gebruikers aan hun ervaringen te delen via de officiële website voor hulp van ons team."

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou