Nieuws
Nintendo Switch

'Nintendo Switch al meer verkocht dan Nintendo 64'

Op koers om Xbox One in te halen

Geschreven door Ralph van Dodewaard op
De Nintendo Switch is volgens onderzoeksbureau VGChartz al vaker verscheept dan de Nintendo 64 en verkocht wereldwijd meer dan 163 miljoen games. De console van Nintendo ligt op koers om de Xbox One in te halen.

Afgelopen week zijn er volgens VGChartz wereldwijd 217.000 Nintendo Switch-consoles verkocht, wat het totale aantal verkopen van het apparaat brengt tot 33,1 miljoen, aldus het onderzoeksbureau. Hiermee zou de Nintendo 64 zijn ingehaald, die tijdens zijn levensduur in totaal 32,9 miljoen keer is verscheept.

Met bijna 11,6 miljoen consoles is de Nintendo Switch ruim het best verkocht in de Verenigde Staten. Europa en Japan volgen met respectievelijk 8,8 miljoen en 7,9 miljoen verkochte exemplaren. Het is niet bekend hoe vaak de Switch is verkocht in Nederland, maar het onderzoeksbureau weet wel dat de meeste consoles in Europa zijn verscheept naar Frankrijk (2,2 miljoen), het Verenigd Koninkrijk (1,7 miljoen) en Duitsland (1,4 miljoen).

Tot en met 31 december 2018 zijn er tevens ongeveer 163,6 miljoen games verkocht voor de Switch, wat betekent dat eigenaren van de Nintendo-console gemiddeld vier tot vijf spellen bezitten. Het bestverkochte spel is Mario Kart 8 Deluxe met 15 miljoen verscheepte kopieën. Super Mario Odyssey (13,8 miljoen), Super Smash Bros. Ultimate (12,1 miljoen), The Legend of Zelda: Breath of the Wild (11,7 miljoen) en Pokémon: Let's Go, Pikachu! en Eevee! (10 miljoen) maken de top vijf compleet.

De Nintendo Switch loopt op schema om de Xbox One in te halen op het gebied van verkopen. In februari werd geschat dat de console van Microsoft wereldwijd meer dan 40 miljoen keer is verscheept, maar wekelijks worden er een stuk meer Switch-exemplaren verkocht dan exemplaren van de Xbox One. De best verkochte console ooit is de PlayStation 2. De Sony-console, die in het jaar 2000 werd uitgebracht, is wereldwijd meer dan 155 miljoen keer verkocht.

Dit artikel delen:

Lees meer

NetherRealm over Mortal Kombat 11 op de Switch, inspiratie en het vechtgevoel Build guide: Zo bouw je een budget game-pc
7

Reacties op: 'Nintendo Switch al meer verkocht dan Nintendo 64'

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  TheChief

  • 23 april 2019 12:03
  MS heeft echt een probleem als er komende E3 niet een knaller van een line up getoond kan worden. Er zijn geruchten dat zij, net als SONY, hun volgende machine gaan tonen en da's nu net het probleem. De Xbox 1X bijvoorbeeld heeft al meer vermogen en heeft nauwelijks gerendeerd omdat er gewoon te weinig exclusive games zijn voor mensen om aan te schaffen.

  MS moet meer aandacht besteden aan de software en minder aan de hardware als ze niet meer een meer willen achterlopen tov SONY.

  Het feit dat Nintendo hen nu zwaar aan het inhalen is had toch echt niemand kunnen denken na de misser die de WII U was, ik iig niet.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  bigds9fan

  • 23 april 2019 12:14
  @TheChief Het probleem is ook dat (veel van) die exclusives ook op de PC te spelen zijn.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Gamegod

  • 23 april 2019 12:34
  Sorry maar wat een slecht artikel…
  Klopt echt niets van behalve dat er meer Switches dan N64's verkocht zijn (ook de source klopt niet).

  Feiten:
  Per 31 december 2018 zijn er 32,27 miljoen Switch verkocht (https://www.nintendo.co.jp/ir/en/finance/hard_soft/index.html)

  In alleen Japan zijn er dit jaar (tot 31 maart 2019) al 953.438/969.223 (afhankelijk van welke bron je gebruikt) verkocht (https://www.resetera.com/threads/media-create-sales-week-13-2019-mar-25-mar-31.109334/) (YTD = Year To Date).

  Dus alleen met de verkopen in Japan t/m 31 maart haalt Nintendo de 33,1 miljoen units al.
  Dan komen daar de verkoopcijfer uit Amerika en Europa daar nog bij.
  Ik verwacht dat de daadwerkelijke verkopen eerder rond de 35+ miljoen zit.

  Maar als Gamer.nl nu even 2 dagen gewacht hadden, dan ze de officiële cijfers van Nintendo gehad.
  Op 25 april staat namelijk gepland dat Nintendo zijn kwartaal cijfers bekend maakt (https://www.nintendo.co.jp/ir/en/)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  clandestine666

  • 23 april 2019 14:44
  Na de amper 14 miljoen van de Wii U is dit een behoorlijke opsteker voor Nintendo! Waar het een beetje aan schort is echte must-have games van derde partijen. Ik wil dolgraag wat meer games kopen voor m'n Switch, maar veel spreekt me niet aan, is een remaster uit vervlogen dagen of heb ik al voor de Wii U.

  Ninty zou er goed aan doen wat meer derde partijen over te halen om écht vette exclusives op het ding te krijgen.. De goede verkopen kunnen hier alleen maar in positieve zin aan bijdragen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • casualkiller

  • 23 april 2019 15:27
  Pachtig, games maken je machine, ik ben blij dat Nintendo en Sony dat snappen.

  Als je console meer exclusieve kleuren controllers heeft als exclusieve games ben je de weg wel kwijt.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Baukereg

  • 23 april 2019 15:56
  Dat worden er binnenkort 33,1 miljoen + 1 want ik ga ook overstag. Mijn eerste console sinds de ps3. Goede reden om Hollow Knight weer opnieuw te spelen, nu met alle nieuwe content. \o/

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Gamegod

  • 23 april 2019 18:16
  @Baukereg
  Was de nieuwe content niet op de PC? (of waar je HK nu op hebt)

  Zou als ik jouw was wel ff wachten tot E3.
  Als de geruchten over 2 nieuwe Switch versies waar blijken te zijn, kan dat ook gevolgen hebben op de prijs van de Switch.
  Als er dit jaar een nieuwe versie uitkomt verwacht ik dat het uiterlijk op E3 officieel aangekondigd wordt

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.