Update: Nintendo stopt niet met productie van Wii U | Gamer.nl

Update: Nintendo stopt niet met productie van Wii U | Gamer.nl

Update: Een woordvoerder van Nintendo heeft aan de Japanse website href="http://nlab.itmedia.co.jp/nl/articles/1611/02/news131.html">IT Media</a> verteld dat de berichten over het stoppen van de Wii U-productie onjuist zijn.</p>

Oorspronkelijk bericht:
Nintendo laat vrijdag de laatste exemplaren van Wii U van de a emblageband rollen.

Dat meldt Eurogamer op basis van diverse bronnen. De Wii U werd in 2012 gelanceerd en verkocht in 4 jaar tijd iets meer dan 13 miljoen exemplaren. De voorganger van de console, de Wii, verkocht daarentegen sinds de lancering in 2006 meer dan 100 miljoen exemplaren.

Nintendo kondigde in oktober met de Switch een opvolger voor de Wii U aan. De Nintendo Switch is een hybride console, waarmee spellen op zowel de televisie als onderweg gespeeld kunnen worden. De draagbare handheld-spelcomputer wordt met een speciale dock op de tv aangesloten.

Als de Switch uit het dock wordt gehaald, kan de gebruiker er twee controllerdelen op aansluiten om een draagbare spelcomputer te vormen. Deze controllerdelen kunnen los ook worden gebruikt om spellen te bedienen. Meerdere spelers kunnen op één Switch gamen door ieder een controllerhelft te gebruiken.

Nintendo heeft nog niet gereageerd op de berichten over de productiestop van de Wii U. Eerder dit jaar doken ook al geruchten van gelijke strekking op. Die werden toen wel ontkend.

Door NU.nl

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou