Nieuws
Nintendo

Nintendo stopt in december met Creators Program

Een goede timing met Super Smash Bros. Ultimate

Geschreven door Rick Bloemzaad op
Nintendo heeft bekendgemaakt in december te stoppen met het Nintendo Creators Program. Dit maakt het Japanse bedrijf bekend via Twitter.

Met het beëindigen van het programma wordt het voor contentmakers op YouTube makkelijker om inkomsten te genereren uit geplaatste video's. Voorheen was het een vereiste om content uit Nintendo-games in te dienen bij het Nintendo Creators Program om in aanmerking te komen voor inkomsten.

Nu is bekend dat het programma in december gaat stoppen, wat het voor vele contentmakers aantrekkelijker maakt om content te maken voor Nintendo-games op het populaire platform. Nadat het programma beëindigd is moeten contentmakers echter nog wel voldoen aan nieuwe richtlijnen van Nintendo bij het plaatsen van video's.

Hiermee wordt onder andere verondersteld dat contentmakers inkomsten kunnen genereren zolang de video's of streams in kwestie voorzien zijn van "creatieve input en commentaar" en geen gameplay, trailers of toernooien zonder bewerking worden geplaatst.

Op de Japanse versie van de Nintendo-website worden alle nieuwe richtlijnen beschreven waar Nintendo tevens uitlicht dankbaar te zijn voor de passie en loyaliteit van contentmakers met de games, personages en werelden van Nintendo. "Wij respecteren dat jullie je op een creatieve manier willen uiten door het delen van eigen originele video's en afbeeldingen afkomstig van content uit onze games", aldus Nintendo.

Super Smash Bros. Ultimate

Het Nintendo Creators Program lanceerde in 2015 en ging gepaard met veel kritiek mede doordat het bedrijf niet in staat was om het grote aantal aanvragen voor het programma bij te houden en te verwerken. Daarnaast werd met het programma ook een beleid gestart waarmee het livestreamen van Nintendo-content op YouTube verboden werd.

Het stopzetten van het programma kan een goede timing zijn voor zowel Nintendo als voor de contentmakers. Aangezien op 7 december Super Smash Bros. Ultimate lanceert, kan er gerekend worden op veel content op YouTube dat weer kan fungeren als extra promotiemiddel voor het gamebedrijf. Echter is het voor Nintendo op dit moment een prioriteit om de gelekte content van de aankomende Switch-game offline te halen, dat al veel spoilers heeft verspreid op het platform.

Dit artikel delen:

Lees meer

Valve en Perfect World brengen Steam officieel naar China Darksiders 3 is een apocalyptisch grote domper
1

Reacties op: Nintendo stopt in december met Creators Program

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Gamegod

  • 29 november 2018 11:08
  Eindelijk.
  Welkom in 2015 Nintendo

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.