Nintendo stelt verkoop Switch in dit fiscale jaar bij naar 17 miljoen

Nintendo stelt verkoop Switch in dit fiscale jaar bij naar 17 miljoen

Nintendo had als doel om in dit fiscale jaar, dat loopt van april 2018 tot en met maart 2019, 20 miljoen exemplaren van de Switch te verkopen. Het bedrijf heeft dit doel bijgesteld naar 17 miljoen.

Dat liet Nintendo weten via de bekendmaking van zijn financiële cijfers van het derde kwartaal van het fiscale jaar. Ondanks het naar beneden bijstellen van dit doel, is de Switch wel goed verkocht: in oktober, november en december 2018 zijn in totaal 9,41 miljoen exemplaren van de Switch over de toonbank gegaan. Wereldwijd zijn er in totaal nu 32,27 miljoen Switch-consoles verkocht.

Daarnaast zijn er in de laatste drie maanden van vorig jaar 52,51 miljoen stuks games voor de Switch verkocht. Van Super Smash Bros. Ultimate, dat afgelopen december uitkwam, zijn er inmiddels 12,08 miljoen exemplaren verkocht. Daarmee is Super Smash Bros. Ultimate de snelst verkochte Nintendo-console game ooit.

Alleen Mario Kart 8 Deluxe en Super Mario Odyssey hebben meer verkocht op de console, met respectievelijk 15,02 miljoen en 13,76 miljoen verkochte exemplaren. Andere populaire Switch-games zijn Zelda: Breath of the Wild met 11,68 miljoen verkochte exemplaren, de Pokémon: Let's Go-games met 10 miljoen verkochte exemplaren en Splatoon 2 met 8,27 miljoen verkochte exemplaren.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Toch behoorlijk indrukwekke cijfers. Zeker ook voor een dergelijke game als Smash Brothers.

0
test

Begrijpelijk. Met het nieuws van Metroid in het oog. Ik hoop wel dat er nog wat mooie aankondigingen aankomen.

0
test

@XtraLinkUK denk dat bijvoorbeeld mario maker dit jaar nog wel naar switch komt en misschien nog een paar remakes. En dan hebben we nog luigi mansion die komt. En 3rd party games ook nog.

0
test

@hulstpower Eens, Ze brengen niet te veel Mario games tegelijk uit, Mario maker, 3D world gaan er zeker nog komen, wie weet dit jaar. tevens vermoed ik dat er nog een port van Wind Waker en Twilight Princess komt, of miss wel een Zelda Collection + Skyward Sword.

0

Aanbevolen voor jou