Nintendo stelt plannen voor slaapsensor uit | Gamer.nl

Nintendo stelt plannen voor slaapsensor uit | Gamer.nl

Nintendo heeft hun plannen voor het uitgeven van een slaapsensor uitgesteld. Oorspronkelijk wilde de Japanse gameontwikkelaar een Quality of Life-product (QOL) voor april 2016 op de markt brengen.

Tatsumi Kimishima, de huidige president van Nintendo, zegt dat de plannen zijn uitgesteld: “We vinden dat we in de huidige staat geen product op de markt kunnen brengen dat omgaat met slaap en vermoeidheid. We geloven wel dat er potentie in de QOL-sector zit, daarom zullen we ontwikkeling in de toekomst blijven overwegen.”

Nintendo is eerder een partnerschap aangegaan met RedMed, een bedrijf dat contactloze medische sensors ontwikkelt voor de diagnose en behandeling van slaapkwalen. In 2009 toonde Nintendo op de E3 de Wii Vitality Sensor, die op de vinger moest worden bevestigd. Hier is na de aankondiging geen informatie over naar buiten gekomen.

Het is nog onbekend wanneer meer informatie gaat verschijnen over de QOL-producten van Nintendo. Op dit moment is de Japanse gamegigant druk bezig met de voorbereidingen van hun nieuwste console, de NX. De verwachting is dat de NX dit jaar nog wordt uitgebracht.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou