"We focussen ons niet op technologische specificaties. We snappen dat mensen het fijn vinden om de grafische- en processorkracht te ontleden, maar de ervaring van het spelen zal altijd belangrijker zijn dan harde cijfers", aldus Nintendo tegenover Yahoo's Digital Trends. 

Onlangs spraken een aantal ontwikkelaars zich uit over de grafische kracht van Nintendo's nieuwe console, hun opmerkingen waren echter niet eenduidig. Darksiders 2-ontwikkelaar Vigil zegt dat de Wii U-versie van het spel op een gelijk niveau zit als de PlayStation en Xbox 360-versie, andere bronnen zouden tegenover GamesIndustry International gezegd hebben dat ze problemen ondervonden om het grafische niveau van die spelcomputers te bereiken op de Wii U.

Aliens: Colonial Marines-studio Gearbox noemde de Wii U vervolgens een "mooie brug" tussen deze en de huidige generatie, en sprak onder meer over het werkgeheugen van Nintendo's nieuwe spelcomputer. Dit zou hoger liggen dan bij de Xbox 360 en PS3 het geval is. Over de grafische kracht werd door Gearbox niet gesproken.