Nintendo, Sony en Microsoft zouden dit jaar niet aan E3 meedoen

Nintendo, Sony en Microsoft zouden dit jaar niet aan E3 meedoen

Sony, Microsoft en Nintendo zouden dit jaar niet deelnemen aan E3.

Dat claimt IGN van "meerdere deskundige bronnen" te hebben vernomen. Ook VGC claimt van bronnen te hebben vernomen dat in ieder geval Sony en Nintendo de beurs overslaan. E3 wordt dit jaar voor het eerst in vier jaar weer fysiek gehouden. In 2021 werd het evenement alleen online gehouden en in 2020 en 2022 was de gamebeurs geheel geannuleerd. 

De organisatie achter E3, de Entertainment Software Association (ESA), liet vorig jaar weten dat E3 "zowel digitaal als fysiek terugkeert. Hoeveel we ook van deze digitale evenementen houden en hoe goed ze ook mensen over heel de wereld kunnen bereiken, weten we dat er een sterke drang is voor mensen om bijeen te komen - om in persoon contact te leggen en elkaar te zien en te praten over wat games geweldig maakt." De beurs wordt van 13 tot en met 16 juni gehouden.

Hoewel de drie hardwarebedrijven nog niet hun afwezigheid bij E3 hebben bevestigd noch ontkend, zou hun afwezigheid een grote klap zijn voor de beurs. Microsoft liet vorige week wel weten ergens in de zomer "terug te keren naar Los Angeles voor de jaarlijkse showcase", maar het bedrijf kan daarmee ook bedoelen dat het een eigen show - losstaand van E3 - organiseert, of zich wellicht aansluit bij Summer Games Fest. Dat evenement werd tijdens de pandemie in leven geroepen door Geoff Keighley en wordt dit jaar ook weer gehouden. 

Microsoft en Nintendo hebben wanneer E3 fysiek werd gehouden altijd een plek op de beursvloer gehad, maar volgens IGN is dat dit jaar dus niet het geval. Sony is al sinds 2019 afwezig.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

In de tijd van de Power Unlimited tijdschriften had de E3 nog iets magisch, dat is nu al lang verleden tijd.

0
test

@TommyVercetti Wauw precies dat!

0

Aanbevolen voor jou