Nintendo sleept hacker Gary Bowser voor de rechter

Nintendo sleept hacker Gary Bowser voor de rechter

Nintendo spant een rechtszaak aan tegen de Canadese hacker Gary Bowser van Team Xecutioner. (Via href="https://www.polygon.com/22388720/nintendo-bowser-lawsuit-team-xecuter" rel="noopener noreferrer" target="_blank">Polygon</a>).

Bowser en partners Max Louarn en Yuanning Chen werden in 2020 opgepakt en aangeklaagd voor zo'n elf misdrijven. Nu Bowser in hechtenis van de Amerikaanse overheid is, spant het in Seattle  een nieuwe rechtszaak aan wegens de verkoop van modchips om de Nintendo Switch mee te hacken.

Nintendo noemt de praktijken een 'internationale piratenring' en zegt dat Bowser al sinds 2013 appraten maakt om de Nintendo 3DS en Switch mee te hacken. Door de jaren heen maakte Xecutioner, bestaande uit 'ruim een dozijn leden' wereldwijd, hackapparatuur voor allerlei platformen.

Nintendo eist een schadevergoeding van 2500 dollar voor elk verkocht apparaat en 150.000 euro voor auteursrechtschending.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Nintendo tegen Bowser :P

0

@xXDannyNLXx Maar Bowser is ook hoofd van Nintendo Amerika.. Bowser vs bowser?

0
test

Yikes, ik blijf derbij dat je met je aangekochte apparaatjes zou moeten kunnen doen wat je wil. Deze man zijn tools geven je de mogelijkheid om eigen gemaakte code op de toestellen te runnen, wat dan weer geweldig is voor emulation en homebrew, maar meestal worden deze chips enkel gekocht met 1 reden en dat is piraterij. Ik heb pas een documentaire gezien over de mensen die begin jaren 2000 door de muziekindustrie aangeklaagd zijn voor het downloaden van muziek. Deze mensen konden zich 'failliet' verklaren zodat de schuldeisers op het eind van de dag konden fluiten naar hun centen. Dat zie ik hier ook wel gebeure, maar het zal wss wel gedaan zijn met zijn handeltje.

0
test

@do365nic helemaal mee eens, als ik iets koop wil ik er mee doen wat ik wil. Altijd leuk om met handheld en consoles zitten klooien. En die documentaire heb ik ook gezien, ik heb mij kapot gelachen. Want ik heb het toen in de nieuws voorbij zien komen, ook dat hele gebeuren van Metallica vs napster.

0

Aanbevolen voor jou