Greenpeace, de organisatie die zich inzet voor de natuur op de enige planeet die we bewonen, bekijkt jaarlijks de achttien topontwikkelaars van computers, telefoons, televisies en spelcomputers en geeft ze een score van 0 tot 10 voor hun milieuvriendelijkheid. Het gaat hier vooral om hoe desbetreffende bedrijven om gaan met giftige materialen en of ze aan recyclen doen.

Zoals je in dit schema kan zien staat Nintendo helemaal onderaan met een indrukwekkend slechte score van maar liefst 0. Druk achter hun naam op 'more' en je krijgt een duidelijker schema voor je, waarop te zien is dat Nintendo feitelijk helemaal niets doet aan de dingen die Greenpeace ziet als milieuvriendelijke acties.

Microsoft scoort overigens maar een beetje beter met een 2.7, maar Sony staat op de eerste en derde plek, met de Sony Ericsson (7.7) en alle andere Sony producten (7.3), waaronder de PlayStation 3.

Nu willen we geen paniek zaaien hoor, maar is Nintendo onze natuur aan het vernietigen? Zo gek zal het wel niet zijn, maar misschien kan het geen kwaad als het Japanse bedrijf deze test eens uitvoerig leest en kijkt of het, indien mogelijk, haar productie niet wat kan aanpassen. Als het maar niet betekent dat er nog minder Wii's en DSen in de winkels liggen!