Nieuws
Nintendo Logo

Nintendo richt zich voorlopig niet op streamingdienst

'Houden het nauwkeurig in de gaten'

Geschreven door Ralph van Dodewaard op
Nintendo heeft voorlopig geen aankondigingen om te maken op het gebied van streamingdiensten. In plaats hiervan blijft het bedrijf zich richten op fysieke en digitale verkopen.

Met onder andere Google Stadia, Project xCloud en de volgende generatie consoles van PlayStation en Xbox, gaan streamingdiensten een steeds grote rol spelen in de game-industrie. Nintendo houdt voorlopig echter vast aan de traditionele manier van games spelen en zegt zich te blijven richten op fysieke verkopen en digitale downloads via de Nintendo eShop.

Nintendo-directeur Charlie Scibetta zegt in een interview met TechCrunch dat Nintendo op het moment niks heeft om aan te kondigen op het gebied van streamingdiensten. Wel zegt hij dat het streamen van games een interessante technologie is en Nintendo hier een oogje op houdt. "We houden het nauwkeurig in de gaten en evalueren de mogelijkheden", aldus Scibetta.

Hoewel Nintendo op het moment geen aankondigingen doet, is het bedrijf waarschijnlijk wel al bezig met de technologie. In mei ontstond nog het gerucht dat Nintendo nadenkt over een samenwerking met Microsoft op het gebied van cloud gaming. De samenwerking zou inhouden dat Microsoft, net zoals de deal met Sony, Nintendo toelaat op de Azure-servers.

Dit artikel delen:

Lees meer

Bungie onthult meer details over Destiny 2: New Light en cross-saves Marvel’s Avengers: Visuele overdaad met bekende gameplay
1

Reacties op: Nintendo richt zich voorlopig niet op streamingdienst

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Gamegod

    • 14 juni 2019 13:46
    Uiteraard is Nintendo bezig met de streaming techniek.
    Zo is Assassin’s Creed Odyssey al sinds 5 oktober al streaming te spelen in Japan. (https://kotaku.com/in-japan-the-nintendo-switch-is-streaming-games-that-i-1829071837)

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.