Nintendo richt zich voorlopig niet op streamingdienst

Nintendo richt zich voorlopig niet op streamingdienst

Nintendo heeft voorlopig geen aankondigingen om te maken op het gebied van streamingdiensten. In plaats hiervan blijft het bedrijf zich richten op fysieke en digitale verkopen.

Met onder andere Google Stadia, Project xCloud en de volgende generatie consoles van PlayStation en Xbox, gaan streamingdiensten een steeds grote rol spelen in de game-industrie. Nintendo houdt voorlopig echter vast aan de traditionele manier van games spelen en zegt zich te blijven richten op fysieke verkopen en digitale downloads via de Nintendo eShop.

Nintendo-directeur Charlie Scibetta zegt in een interview met TechCrunch dat Nintendo op het moment niks heeft om aan te kondigen op het gebied van streamingdiensten. Wel zegt hij dat het streamen van games een interessante technologie is en Nintendo hier een oogje op houdt. "We houden het nauwkeurig in de gaten en evalueren de mogelijkheden", aldus Scibetta.

Hoewel Nintendo op het moment geen aankondigingen doet, is het bedrijf waarschijnlijk wel al bezig met de technologie. In mei ontstond nog het gerucht dat Nintendo nadenkt over een samenwerking met Microsoft op het gebied van cloud gaming. De samenwerking zou inhouden dat Microsoft, net zoals de deal met Sony, Nintendo toelaat op de Azure-servers.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Uiteraard is Nintendo bezig met de streaming techniek. Zo is Assassin’s Creed Odyssey al sinds 5 oktober al streaming te spelen in Japan. (https://kotaku.com/in-japan-the-nintendo-switch-is-streaming-games-that-i-1829071837)

0

Aanbevolen voor jou