De afgelopen week is er behoorlijk wat informatie verschenen over Nintendo's nieuwste console, de Revolution. Veel berichten zijn geruchten en het is dan altijd afwegen of het een nieuwsbericht waard is. Daarom alle Nintendo berichten en geruchten op een rijtje zodat je weer helemaal bij bent. Het Nintendo Revolution logo is bekend - Onzin Blitz Games maakt game voor diverse plaformen waaronder ook de next-gen consoles en dus ook voor de Revolution. Op de website van Blitz Games stond ineens een logo dat zogenaamd van de Revolution zou zijn. Na navraag door IGN bij enkele grote bazen bij Nintendo kwam naar voren dat dit zeker niet het Revolution logo is. Zo werd gezegd dat Revolution slechts de codenaam voor de console is. Dit valt nog te bezien, want bij de DS werd dit ook gezegd (DS=Developer Systeem) maar uiteindelijk veranderde er niets behalve dat DS ineens voor Dual Screen stond. Op de website van Blitz Games is nu trouwens het zogenaamde Revolution logo verwijderd. Revolution games worden goedkoper - Gerucht IGN heeft een interview gehouden met Perrin Kaplan en Reggie Fils-Aime van Nintendo. Daarin kwam naar voren dat de Revolution games waarschijnlijker goedkoper gaan worden dan de games voor de PS3 en Xbox 360. Dit is echter wel afhankelijk van hoe publishers ermee omgaan. Zij kunnen namelijk er altijd voor kiezen om gamers er wel de volle mep voor te laten betalen. Voetcontroller voor de Revolution in de maak - Gerucht

Het schijnt dat Nintendo nog een verrassing voor ons in petto heeft en dit geheim zal onthullen tijdens de Game Developers Conference in maart. Kick Stick is de naam van het ultrageheime 'wapen' en het betreft een voetcontroller die op de Revolution aangesloten kan worden. Door je voet te bewegen kun je bewegingen nabootsen zoals rennen, lopen of zijwaarts lopen. Indien dit gerucht waar is biedt het veel interessante mogelijkheden voor voetbalgames of shooters.

Internetten op de Revolution - Waar

Deze week kondigde Nintendo de web browser aan voor de Nintendo DS. Dit leidde direct tot de vraag of de Revolution ook toegang tot internet zou gaan krijgen. Nintendo liet weten dat "Revolution owners will have the option to purchase that functionality." Wat dit precies betekent is niet echt duidelijk, maar de E3 zal zeker meer informatie bieden.

Revolution speelbaar op de E3 - Waar

Van 10 tot 12 mei wordt in Los Angeles 's werelds grootste gamebeurs gehouden, de E3. Nintendo zal daar natuurlijk van de partij zijn. Op 9 mei geven ze een persconferentie waarin waarschijnlijk veel interessante info gegeven zal worden. Reggie Fils-Aime zou op de D.I.C.E. hebben gezegd dat de Revolution ook speelbaar zou zijn op de E3. Er zouden flink wat maatregelen worden getroffen om ervoor te zorgen dat de controllers niet gestolen kunnen worden.