Nintendo: Reageren op Switch Mini-geruchten zou verrassing wegnemen

Nintendo: Reageren op Switch Mini-geruchten zou verrassing wegnemen

Nintendo heeft voor het eerst gereageerd op de geruchten omtrent de Switch Mini. Het bestaan van de nieuwe console wordt ontkend noch bevestigd, maar suggereren dat de Switch Mini toch daadwerkelijk in ontwikkeling is.

In maart ontstond het gerucht dat Nintendo werkt aan twee nieuwe Switch-modellen, waaronder een kleinere en goedkopere versie van de console. Nintendo heeft nog geen officiële aankondigingen gedaan over deze Switch Mini, maar heeft nu op de jaarlijkse vergadering van aandeelhouders van het bedrijf wel gereageerd op de geruchten.

Een woordvoerder van Nintendo bevestigt dat het bedrijf op de hoogte is van de geruchten omtrent de Switch Mini, maar wil hier geen verdere uitspraken over doen. "Reageren op de geruchten en speculaties neemt de verrassing weg bij onze klanten. Ook zou dit niet voordelig zijn voor onze aandeelhouders, dus we geven geen antwoord", aldus de woordvoerder. Hierbij wordt herhaald door de woordvoerder dat Nintendo altijd bezig is met het ontwikkelen van nieuwe hardware. Dit is dezelfde uitspraak die het bedrijf deed in april, toen bekend werd gemaakt dat Nintendo geen hardware ging onthullen op E3.

Hoewel het bestaan van de Switch Mini niet wordt bevestigd door Nintendo, wordt deze ook niet ontkend. Het erkennen van de geruchten en de uitspraak van de woordvoerder suggereren bovendien dat er toch daadwerkelijk een nieuwe Switch-console in ontwikkeling is. Wel is het opvallend dat de nieuwe console van Nintendo nog niet is aangekondigd, aangezien deze volgens geruchten nog in 2019 moet lanceren.

Eerder deze maand werden er mogelijk al enkele accessoires en een afbeelding van de Switch Mini gelekt door Honson Gaming, een Chinees bedrijf dat accessoires produceert voor videogamehardware. In een mail werden verschillende accessoires, waaronder een draagtas, schermbeschermer en beschermhoes, geadverteerd voor de nieuwe console.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Het ding is al genoeg gelekt om het geen verassing meer te noemen.

0

Zodra ze het gerucht bevestigen zal dat invloed hebben op de mensen die momenteel een Switch willen kopen. Als je de Switch alleen handheld gaat gebruiken dan wacht je op de Switch Mini. Ga je de Switch alleen op de TV spelen dan wacht je tot de pro uitkomt en vergelijkt de prijs/specs voordat je er 1 koopt (helemaal als het gerucht dat de huidige tegra chip uitgefaseerd wordt klopt).

0
test

@Gamegod dat ben ik al sinds de Switch gelanceerd is aan het doen, toen bleek dat hij net niet krachtig genoeg was. Van mij mogen ze die versies zsm aankondigen, ik wacht toch wel.

0

@Gekke Dirkie Dan heb je ruim 2 jaar in Switch backlog. Heb hem sinds launch en heb al last van een backlog (en dat wordt komend half jaar waarschijnlijk nog erger). Ik kan het wel begrijpen maar ben zelf wel blij met mijn Switch. Ben er alleen deze week achtergekomen dat als ik mijn ANWB adapter op een Japans stopcontact doe om vervolgens met mijn officiële Switch adapter mijn Switch probeer op te laden dit niet werkt.. Als ik terug in NL ben ff checken of mijn adapter niet stuk is... Als de Switch pro komt ga ik eens kijken wat de voordelen en prijs daarvan zijn voordat ik hem upgrade.

0

Aanbevolen voor jou