Nintendo reageert op anti-Mario-game PETA | Gamer.nl

Nintendo reageert op anti-Mario-game PETA | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

PETA lanceerde onlangs zijn eigen game, Super Tanooki 2D Skin, om het probleem dat de organisatie heeft met het wasbeerhondenpak aan de kaak te stellen. Nintendo stelt in een verklaring dat er geen boodschap is verbonden aan het feit dat Mario in Super Mario 3D Land (en in zijn andere games) kan veranderen in verschillende dieren.

"Deze pakken [laten hem onder meer transformeren] in een kikker, pinguin, ballon en zelfs een metalen versie van zichzelf. De onschuldige en komische transformaties geven hem verschillende eigenschappen en maken zijn games leuk om te spelen, zo luidt het statement van de uitgever. Volgens Matt Alt, die games lokaliseert, maakt het verkleden als wasbeerhond bovendien deel uit van de Japanse cultuur. Hij noemt de reactie van PETA daarom een "enorm cultureel misverstand", zo meldt Kotaku


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou